Gjithnjë e më pak punë për industritë e tekstilit në RMV

  Rënia e kërkesës për veshje në vendet e Evropës Perëndimore ndikon drejtpërdrejt në punën e kompanive maqedonase të tekstilit. Konfeksionet më të vogla mbeten jashtë biznesit.

  Sipas Angel Dimitrov nga Organizata e Punëdhënësve, për të dalë nga kjo situatë kemi nevojë për ndihmën e Qeverisë së re, veçanërisht në fushën e tatimit në paga dhe kontribute.

  Sektori i biznesit mendon se tekstili është një aktivitet intensiv pune dhe artificiale, pra rritja politike e pagës minimale duhet të përballohet nga shteti.

  Edhe kompanitë vendase kanë frikë se kompania e re e huaj në zonën TIR do të marrë punëtorët e tyre të trajnuar. Punëdhënësit kërkojnë që kompanitë e huaja të lirohen nga taksat, vetëm nëse punësojnë të papunë.

  Lajmi Paraprak

  Suksesi në arsim mbetet nën hije

  Lajmi i rradhës

  Çmimi i biletave për ta parë Ronaldon teksa stërvitet kapin shifrën e çmendur

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë