Hajredini citon Friedman: Të gjitha borxhet e sotme janë taksat e së nesërmes

  Analisti Xhevdet Hajredini në “Studio 10” në “TV24” ka njoftuar se kriza energjetike që do të zhvendoset nga Evropa në Maqedoni do të paguhet me taksa shtesë.

  “Kemi pasur një situatë të tillë në komunizëm, humbja e grumbulluar në Makpetrolin e atëhershëm dhe kriza financiare ishte e lidhur me mjete lundruese. Të gjitha borxhet e sotme janë taksat e së nesërmes, ka thënë laureati i Nobelit Friedman, thekson ish-ministri i financave Hajredini.

  Sipas ish-ministrit rritja e rrymës nuk është e paralajmëruar në opinion për shkak të zgjedhjeve lokale dhe se shteti duhet të vendosë në pozita kyçe njerëz më profesionistë për t’u përballur me situata të tilla.

  “Do të vazhdojmë të nxjerrim rrymë, gjërat po relativizohen në disa media dhe ka një optimizëm të rregullt tek lexuesit. E patë që kishte një rrahje për një kompani të vogël, ndaj imagjinoni se si mund të përshkallëzohet situata pas zgjedhjeve.

  Qymyri dhe nafta duhet të importohet, qymyri nuk është objektiv, kot flasin, dhe importi kushton, situata doli e pashpresë. Dhe askush nuk lejohet të ngre zërin deri në ditën e zgjedhjeve”, tha Hajredini.

  Lajmi Paraprak

  KSHZ: Fletëvotimet pa vulë nuk do të konsiderohen të vlefshme

  Lajmi i rradhës

  Ramiz Merko të jep llogari për keqpërdorim të buxhetit të komunës së Strugës

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë