IEP: Maqedonia e Veriut është vendi më i sigurt në Ballkanin Perëndimor

  Maqedonia është vendi më i sigurt në Ballkanin Perëndimor, sipas hulumtimit të Institutit për Ekonomi dhe Paqe.

  Indeksi i Maqedonisë rritur për 11 pikë, ndërsa vendi radhitet e 40-ta në botë.

  Në vendin e parë është Islanda, kurse në vendin e fundit është Afganistani.

  Nga vendet e rajonit, pas Maqedonisë janë Serbia (44), Shqipëria (48), Mali i Zi (51), Bosnja e Hercegovina (72), ndërsa Kosova është në vendin e 80.

  Sipas Institutit, shumica e vendeve të Ballkanit Perëndimor kanë shënuar përmirësim në paqe, siguri dhe stabilitetin e brendshëm.

  Instituti ka radhitur 163 vende të pavarura në botë, duke vlerësuar gjendjen me paqen pas publikimi “Peace index” për vitin 2021. /Telegrafi/

  Lajmi Paraprak

  Regjistrohet gjysma e popullsisë së Maqedonisë së Veriut

  Lajmi i rradhës

  Mangova: Shqiptarët nuk e mësojnë maqedonishten, ata kështu vetizolohen nga pjesëmarrja në proceset shtetërore

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë