Itali: 21 fëmijë zhduken çdo ditë, më pak se gjysma e gjetur

  *Fotografi ilustruese

  Në Itali çdo ditë zhduken nga 21 fëmijë, më pak se gjysma gjenden, dhe shumica e të zhdukurve janë fëmijë të huaj që vijnë në Itali pa prindërit e tyre.

  Komisioneri  i qeverisë për personat e zhdukur, Silvija Richo, deklaroi para 25 majit, i cili shënohet si Dita e Personave të Zhdukur, se fenomeni i fëmijëve të zhdukur është alarmant, megjithëse ai numër ra në krahasim me vitin e kaluar.

  Vitin e kaluar, 7,672 të mitur u zhdukën në Itali, nga të cilët 5,511 ishin të huaj.

  Sipas Silvia Richo, fëmijët e huaj që vijnë në Itali të pashoqëruar janë midis 14 dhe 17 vjeç dhe një pjesë e madhe e tyre zhduken, sepse pasi pranohen në qendrat nga të cilat mund të lëvizin lirshëm, ata shkojnë te të afërmit ose miqtë adresat e të cilëve tashmë kanë.

  Sidoqoftë, ka edhe nga ata që përfundojnë në zinxhirin e prostitucionit, punën e prodhimit në plantacione, detyrohen të lypin ose detyrohen nga organizatat kriminale të shpërndajnë drogë.

  Sa për fëmijët italianë që zhduken, ata shpesh janë arratisje vullnetare nga familjet që nuk funksionojnë, për shkak të performancës së dobët në shkollë ose mosmarrëveshjes me prindërit e tyre.

  Në Itali, ekziston një linjë telefonike aktive 24 orë SOS ku njerëzit mund të raportojnë personat e zhdukur dhe sipas statistikave, tre ditët e para pas zhdukjes janë vendimtare për gjetjen e njerëzve.
  /Syri.net/

  Lajmi Paraprak

  Ekzekutivi pret raportin për karburnatin helmues në Maqedoni

  Lajmi i rradhës

  Iotova: Rruga e Shqipërisë dhe Maqedonisë Veriore është në BE dhe Bullgaria duhet të jetë një lobist për Ballkanin Perëndimor

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë