Jolevski: Abazit duhet t’i jepet hapësirë, le të dëshmohet

  Pas zgjedhjes së Islam Abazit në krye të Prokurorisë për Krim të Organizuar dhe Korrupsion, ndaj të cilit opinioni reagoi se ai ishte i panjohur dhe u hodhën paralele me zgjedhjen e Katica Janevës gjatë formimit të PSP-së, kryetari i Këshillit i Prokurorit Publik, Antonio Jolevski, thotë se dallimi është i vogël, dhe ndonëse të gjithë janë të izoluar nga njëri-tjetri, në kuptimin që secili punon në rajonin e vet, megjithatë shumica e njohin njëri-tjetrin.

  ËSHTË ANËTAR I KOMISIONIT DISIPLINOR, ËSHTË ANËTAR I KËSHILLIT TË ETIKËS NË PROKURORINË PUBLIKE DHE SI PROKUROR I LARTË KA MARRË PJESË NE DISA KËSHILLA. JEMI NJË NUMËR I KUFIZUAR.

  JOLEVSKI.

  Ai iu referua edhe mungesës së prokurorëve, duke e cilësuar këtë fakt si një nga arsyet kryesore të zvarritjes së lëndëve

  Ai thotë se Abazit duhet t’i lihet hapësirë ​​për të dëshmuar veten, aq më tepër që rezultatet e tij si kryetar i prokurorisë së Gostivarit janë të padiskutueshme.

  Në këtë rast, duhet t’i jepet hapësirë Abazit, të dëshmohet siç u dëshmua në prokurorinë e Gostivarit. Ky prokuror aty duhet të menaxhojë siç menaxhonte me prokurorinë e Gostivarit dhe nga e papërditësuar ta bëjë të përditësuar, në të cilën do të veprojnë prokurorët, kuptohet me pjesëmarrjen e tij. Për këtë them se duhet t’i jepet hapësirë, të shohim se si do të dëshmohët, sepse në prokurorinë e Gostivarit kishte mijëra lëndë dhe erdhën në situatë t’i zbardhin pjesën e mbetur në periudhën e tij 4 vjeçare”, tha Jolevski.

  “Ky prokuror aty duhet të menaxhojë siç menaxhonte me prokurorinë e Gostivarit dhe nga e papërditësuara ta bëjë të përditësuar, në të cilën do të veprojnë prokurorët, kuptohet me pjesëmarrjen e tij. Për këtë them se duhet t’i jepet hapësirë, të shohim se si do të dëshmohët, sepse në prokurorinë e Gostivarit kishte mijëra lëndë dhe erdhën në situatë t’i zbardhin pjesën e mbetur në periudhën e tij 4 vjeçare”, tha Jolevski.

  Nuk ka dyshim se për prokurorinë në tërësi nevojiten burime shtesë, theksoi ish-oficeri kundër korrupsionit Malinovski, por ai gjithashtu thekson se menaxhmenti i prokurorisë më të lartë dhe menaxhmenti i Prokurorisë Publike me PTHP PNKO nuk janë të njëjtë.

  Abazi zgjodh me 66 vota “pro” nga 163 prokurorë me të drejtë vote. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  PAPUNËSIA DO TË GODASË MË RËNDË MAQEDONINË!

  Lajmi i rradhës

  A E FILLOI MANDATIN ME GËNJESHTËR? | Prokurori Abazi ka një album të tërë fotografik me zyrtarë të BDI-së (Foto)

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë