KACARSKA KURSEN 14 MIJË EURO | Gjyqtarja nuk shkon në një kongres në Bali

  Kryetarja e Gjykatës Kushtetuese, Dobrila Kacarska, nuk ka shkuar në një kongres në Bali dhe në këtë mënyrë ka kursyer 14 mijë euro, njoftoi sot Gjykata, përcjell Nistori.

  Kacarska u ftua të marrë pjesë në Kongresin e Pestë të Konferencës Botërore për Drejtësinë Kushtetuese, që mbahet nga 4 deri më 7 tetor në Bali, Indonezi.

  “Duke pasur parasysh situatën ekonomike në Maqedoni dhe masat shtrënguese të zbatuara nga Gjykata, presidentja Dobrila Kacarska vendosi me këtë rast që të mos udhëtojë me një delegacion në Gjykatën Kushtetuese për shkak të shpenzimeve prej rreth 14 mijë eurosh dhe prezencës së Kongresit në Bali. Prezenca fizike do të zëvendësohet me pjesëmarrjen online”, tha Gjykata.

  Tema qendrore e Kongresit ishte “Kufizimi i rolit të gjykatave kushtetuese në ruajtjen e paqes”. Në seancat e mbajtura diskutohen veçanërisht këto çështje: “Parimet themelore: mbrojtja e të drejtave të njeriut, demokracia dhe shteti i së drejtës si parakusht për paqen”; “Kërkesat në gjykatat kushtetuese”; “Pavarësia e gjykatave kushtetuese (përmbledhje)”; dhe “Baza e të dhënave të Komisionit të Venecias”.

  Konferenca Botërore për Drejtësinë Kushtetuese bashkon 119 gjykata dhe këshilla kushtetuese dhe gjykata supreme në Afrikë, Amerikë, Azi, Australi/Oqeani dhe Evropë. Ai promovon drejtësinë kushtetuese si rishikim kushtetues, duke përfshirë jurisprudencën e të drejtave të njeriut – si një element përfshirë për demokracinë, mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe sundimin e ligjit. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Çfarë ndodh në organizëm nëse nuk hani sheqer për 10 ditë

  Lajmi i rradhës

  “Tetova Transport” – Tetovë do të publikojë fotografi të veturave që bllokojnë stacionet e autobusëve

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë