KEMM: Media të raportojë me përgjegjësi për tragjedinë

  Pas aksidentit të trafikut që ka ndodhur herët në mëngjes në Bullgari, Këshilli për Etikë në Media në Maqedoni (KEMM) bën thirrje që mediat të raportojnë me përgjegjësi të plotë, bazuar në informacione të verifikuara dhe burime relevante, pa spekulime për shkaqet e aksidentit, përcjell Nistori.

  “Duke njohur shtypjen me të cilën përballen redaktorët, gazetarët dhe punonjësit e medias kur raportojnë për ngjarje të tilla tragjike, theksojmë nevojën për të bërë dallimin midis pretendimeve dhe fakteve dhe për të qenë veçanërisht vigjilentë duke pasur parasysh se ka viktima të mitura në tragjedinë. Në të njëjtën kohë ju kujtojmë nenin 8 të Kodit të Gazetarëve, sipas të cilit mënyra e raportimit të aksidenteve duhet të jetë pa sensacionalizëm. Mediat duhet të kenë kujdes që të mos publikojnë emrat dhe fotot e viktimave, as të dhëna nga të cilat në mënyrë jodirekte do të mund të zbulohet identiteti i viktimave, para se t’i shpallin zyrtarisht institucionet kompetente”, thonë nga KEMM.

  KEMM shton se duke pasur parasysh rëndësinë dhe pasojat e aksidentit, të gjitha mediat të harmonizojnë siç duhet skemat e tyre programore për të raportuar me një shkallë të lartë përgjegjësie profesionale dhe morale. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Formohet shtabi i krizave për aksidentin në Bullgari

  Lajmi i rradhës

  Kina regjistron shkallën më të ulët të natalitetit në katër dekada

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë