Konjufca në ditën e Europës: Kosova ende pa liberalizim të vizave

  “Qytetarët e Kosovës, edhe pse të shpërfillur, vazhdojnë të besojnë fort në politikat integruese europiane dhe të shpresojnë që, në një të ardhme të afërt, Europa do t’ua hapë dyert, siç i hapi për shumë shtete e popuj”.

  Kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca, ka thënë se Dita e Europës e gjen Kosovën jo vetëm pa statusin e kandidatit, por edhe pa liberalizim të vizave, e ndërsa qytetarët e saj në një getoizim të pashembullt.

  Sipas tij, kjo përveçse diskriminim dhe padrejtësi e madhe, kufizimi i lirisë së lëvizjes është edhe shmangie nga parimet e një Europë pa kufij.

  “Qytetarët e Kosovës, edhe pse të shpërfillur, vazhdojnë të besojnë fort në politikat integruese evropiane dhe të shpresojnë që, në një të ardhme të afërt, Europa do t’ua hapë dyert, siç i hapi për shumë shtete e popuj”. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  RMV, pushimi i së dielës mund të zëvendësohet me ditë tjetër pune!

  Lajmi i rradhës

  ASH: BDI ka përgjegjësi të drejtpërdrejtë për konfliktin e 9 majit në Kumanovë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë