Kotzias: FFM duhet ta ndryshojë emrin

  Nikos Kotzias, ish-Ministri i Jashtëm grek dhe nënshkrues i Marrëveshjes së Prespës, i bëri thirrje qeverisë Greke të bëjë presion në Federatën e Futbollit të Maqedonisë për të ndryshuar emrin e saj, sepse nëse “Maqedonia e Veriut” nuk do të ekzistonte si shtet, nuk do të merrte pjesë as përfaqësuesja e futbollit në Kampionatin Evropian.

  “Unë u rekomandoj të gjithë atyre që janë përgjegjës në Maqedoninë e Veriut të lexojnë me kujdes dhe saktësisht nenin [3]. g.] të nenit të parë të Marrëveshjes së Prespës [1.3. i.]. “Është rënë dakord qartë se emri Maqedonia e veriut është i detyrueshëm për çdo institucion të vendit mik, nëse ka një numër arsyesh, njëra prej të cilave është kur lidhet me shtetin dhe njësitë publike.

  Ne e dimë që Federatat e Futbollit janë shoqata të pavarura. Por këto veprojnë në bazë të ligjeve kombëtare të sportit në secilin vend. Ndoshta në Kampionatin Evropian të Futbollit në vitin 2020, ajo përfaqësohet nga një ekip futbolli i Federatës së tyre, por kjo Federatë nuk është pa shtet, nuk funksionon jashtë atij vendi dhe kohës. Është një federatë futbolli në një vend të veçantë dhe është e lidhur me të.

  Prandaj, Federata e Futbollit është e lidhur me shtetin e Maqedonisë së Veriut, dhe jo me një palë të tretë. As nuk është Federata e një vendi pa shtetësi. Përveç kësaj, pa shtetin e Maqedonisë së Veriut, nuk do të kishte marrë pjesë në Kampionatin Evropian.

  Sidoqoftë, Federata e Futbollit e Maqedonisë së Veriut nuk është markë e mbrojtur siç pretendojnë disa njerëz. Në vend të kësaj, nga ky këndvështrim, është pjesë e dispozitave për hyrjen e detyrueshme të vendit të origjinës”, shkruan Kotzias.

  Lajmi Paraprak

  Sot fillon regjistrimi në shkollat e mesme

  Lajmi i rradhës

  Shpërthimi i “Maine” atentat apo incident?

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë