Kovaçevski thirrje BE-së për bllokadën e VMRO-DPMNE-së dhe “Të Majtës”

  BE-ja duhet të mendojë seriozisht për pengesat e opozitës dhe përpjekjet për të kërcënuar rrugën evropiane me çdo kusht nga VMRO-DPMNE dhe “E majta”, tha kryetari i LSDM-së Dimitar Kovaçevski në fjalimin në Samitin e Liderëve në Vjenë, organizuar nga Grupi i Socialistët dhe Demokratët (Socialists & Democrats) në Parlamentin Evropian.

  “E përmenda populizmin në rritje në Evropë. Por populizmi po rritet shumë më shpejt në Ballkanin Perëndimor. Partia politike “E Majtë” nuk ka lidhje me të majtët, ata janë më shumë të djathtë. Ata janë agjentët e kaosit, vetëm kaq bëjnë, për të krijuar kaos në vend. Ata janë edhe më të rrezikshëm sepse e kanë marrë peng VMRO-DPMNE-në. VMRO-DPMNE konservatore po konkurron për radikalizëm me të majtën”, tha Kovaçevski.

  Kryetari i LSDM-së i bëri thirrje BE-së që të jetë e qartë dhe e zëshme ndaj të gjithë atyre që kërcënojnë vlerat evropiane, si dhe ndaj të gjithë atyre që pengojnë apo bllokojnë rrugën evropiane.

  “Bllokimi i Kuvendit dhe i proceseve demokratike për përparim drejt BE-së janë bllokim i vlerave evropiane. PPE-të në këto plejada nuk mund të jenë thjesht vëzhgues të heshtur. Sepse rrezikimi i rrugës evropiane kërcënon vlerat evropiane. Le të bëjmë një përpjekje të përbashkët për të mos lejuar që palët e treta të përfitojnë, të rrezikojnë vlerat evropiane dhe të rrezikojnë besueshmërinë evropiane. BE-ja duhet të jetë e qartë dhe e zëshme para të gjitha palëve që pengojnë ose bllokojnë rrugën evropiane të vendit”, tha Kovaçevski.

  Lajmi Paraprak

  Bllokada e transportuesve privat shkakton përplasje politike

  Lajmi i rradhës

  Ministria e Drejtësisë e shpalli të zhdukur dokumentin e djalit të Talat Xhaferit që i lejohet të hyjë në provim pa i plotësuar kushtet

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë