E dini sa gishta i ka panda gjigante

  Panda gjigante për shumicën e njerëzve është kafshë e preferuar.

  Ky gjitar e familjes së arinjve është paksa i ngathët, mirëpo e ka në qejf jashtëzakonisht hulumtimin, lojën dhe argëtimin.

  Kjo kafshë e ëmbël është e lidhur me territorin e vet, mirëpo i do lëvizjet, prandaj edhe duhet të konsumojë edhe shumë ushqim të llojllojshëm.

  Konsiderohet që panda i ka gjashtë gishta në putër, nga të cilët pesë duken mirë.

  Gishti i gjashtë i këmbës nuk ka thonj, por është një gisht i madh i fshehur dhe i rritur në pjesën e brendshme të putrës, i cili evoluoi nga gishti i madh dhe kocka anësore e sezamoidit.

  Gishti i madh i deformuar nuk mund të lëvizë, por si gishtat e tjerë ai i shërben pandës së madhe për të lëvizur dhe kapur objekte, kërcej bambuje.

  Lajmi Paraprak

  Nëse shkrini frigoriferin kështu, ndaloni menjëherë!

  Lajmi i rradhës

  Shqiptarët shpenzuan 566 milionë euro për blerjen e pronave jashtë vendit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë