Nëse shkrini frigoriferin kështu, ndaloni menjëherë!

  Ju mund të gjeni shumë këshilla në internet se si të përshpejtoni procesin e shkrirjes së frigoriferit.

  Pra, ne kemi dëgjuar për metodën e shkrirjes me tharëse flokësh, dhe një nga më të njohurat është hedhja e ujit të nxehtë ose spërkatja e akullit që është kapur në muret e frigoriferit.

  Ajo për të cilën askush nuk mendon është sesa uji i nxehtë e dëmton këtë aparat shtëpiak.

  Nëse përpiqeni të përshpejtoni procesin e shkrirjes në këtë mënyrë, do të bëni shumë dëm. Frigoriferi duhet të shkrijë vetë.

  Ju mund ta shpejtoni procesin duke përdorur ujë të zakonshëm të temperaturës së dhomës: derdhni në frigorifer një filxhan ujë ose spërkateni me një shishe që ka spërkatës.

  Ekspertët gjithashtu tregojnë se shumë metoda të njohura, të cilat gjoja përshpejtojnë shkrirjen e frigoriferit, mund të shkaktojnë prishje të frigoriferit.

  Mënyra më e rrezikshme për të shkrirë është mekanike, për shembull nëse largoni akullin me thikë. Ekziston një mundësi e madhe që të dëmtoni sistemin e tubave të ftohjes. 

  Lajmi Paraprak

  Rikuperoni bimët dhe mbroni ato nga dëmtuesit me ndihmën e uthullës

  Lajmi i rradhës

  E dini sa gishta i ka panda gjigante

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë