Fermerët përdorin jashtëqitjen e lopës për të gjeneruar kriptomonedha!

  Atje ku ka tollumbak ka me të vërtetë bronzi pasi fermerët po kthejnë dorën e tyre në miniera të kriptomonedhës duke përdorur lopë për të gjeneruar energji elektrike për kompjuterët.

  Aktualisht shumë gjenerojnë energji elektrike përmes mjeteve jeshile dhe e shesin atë përsëri në Rrjetin Kombëtar.

  Por gjithnjë e më shumë po zbulojnë se ata mund të bëjnë dhjetëfishin e shumës duke përdorur fuqinë për të ekzekutuar kompjutera të adaptuar që nxjerrin kripto-monedha.

  Duke përdorur një burim energjie 100 për qind të gjelbër, asnjanës të karbonit si plehu, fermerët që mundohen mund të fitojnë para shtesë për të ndihmuar fermat.

  Një firmë e specializuar që bën kompjutera minierash që mund të punojnë me energji jeshile ka parë një tërheqje të madhe nga fermerët që duan të diversifikohen.

  Firma, Easy Crypto Hunter, me qendër në Bury afër Mançesterit, përdor edhe pleh organik për të drejtuar makineritë e veta.

  Një motor i madh me gjashtë cilindra që funksionon në 500rpm kthen metanin e dhënë nga dekompozimi i plehut lopë në energji elektrike në një proces të quajtur tretje anaerobe.

  Pa oksigjen mikrobet prishen plehun organik për të prodhuar metan, i cili mund të digjet për të prodhuar nxehtësi dhe energji elektrike me mbeturinat që përdoren si plehu.

  Energjia e gjeneruar jo vetëm që mund të drejtojë një fermë por gjithashtu mund të drejtojë një kompjuter minierash me madhësinë e një valixheje.

  Lajmi Paraprak

  Gjetjet e reja në Çernobil shqetësojnë shkencëtarët

  Lajmi i rradhës

  MPB do të kujdeset për sigurinë në EURO 2020

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë