Ndërtoi 72 spitale e shkolla, historia e 96 vjeçares që edukoi 50,000 fëmijë

  30 vite më parë. Kishte ardhur koha për të dalë në pension. Pas një karriere të gjatë si avokate, Olga Murray vendosi të bëjë një udhëtim në një vend që s’kishte qenë kurrë më parë.

  Shkoi në Nepal.

  “Rashë në dashuri me atë vend. Buzëqeshja e fëmijëve atje… ata donin të shkonin në shkollë”-kujton e moshuara.

  Që nga ajo kohë kanë kaluar 30 vite, por sot Olga, e cila është plot 96 vjeç, e kujton me gëzim udhëtimin e saj. Kjo sepse 30 vite më parë ajo vendosi të bëjë diçka për fëmijët atje. I kushtoi jetën dhe të gjitha energjitë. Ngriti në këmbë një fondacion për fëmijët dhe prej 3 dekadash ka ndihmuar dhjetëra mijëra prej tyre.

  “I thashë vetes, e di çfarë do të bësh për pjesën e mbetur të jetës? Do të ndihmosh dhe edukosh këta fëmijë”-thotë 96 vjeçarja në një intervistë për median amerikane.

  Fondacioni i kësaj gruaje ka bërë jo pak. Përkundrazi. Ka ndërtuar 72 spitale e shkolla dhe ka ndihmuar në edukimin e mëse 50 mijë fëmijëve në Nepal. Një tjetër punë e madhe është kryer për shpëtimin e mijëra vajzave të mitura, të cilat detyrohen të punojnë në kushte skllavërie.

  “Ne s’kishim ndërmend të silleshim si ‘shpëtimtarët e bardhë’ që erdhën për të ndihmuar të varfrit. Qëllimi ynë ishte edukimi  dhe trajnimi, që të ishin ata vetë që do të shpëtonin e çlironin motrat e tyre”https://www.cbsnews.com/video/woman-finds-her-calling-helping-nepalese-children/

  E përtej 30 viteve në shërbim e në ndihmë të fëmijëve në Nepal, kjo grua që po shkon afër të 100-tave, as që ka ndërmend të ndalojë. Thotë se derisa të ketë fuqi, nuk do të reshtë.

  “Nuk kam ndërmend të ndaloj dhe derisa të më punojë mendja e të jem mirë nga shëndeti, do vijoj të punoj, të ndihmoj”-përmbyll rrëfimin e saj 96 vjeçarja.

  Lajmi Paraprak

  Rëndësia e mbështetjes së nënave

  Lajmi i rradhës

  Rezultatet zgjedhore në Bullgari, ndërlikojnë kontestin maqedono-bullgar

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë