Pangolins, pse është kafsha më e shitur në planet?

   Derisa u fajësua për transmetimin e koronavirusit të ri tek njerëzit në shpërthimin e pandemisë COVID19, pothuajse askush nuk kishte dëgjuar për të, të paktën në hemisferën perëndimore.

  Sepse në Azi pangolina jo vetëm që njihet, por edhe kërkohet për vetitë e saj “magjike”.

   Para së gjithash, le të themi se një pangolin ushqehet me insekte dhe ka një fytyrë të zgjatur si një me një gjuhë që shpesh tejkalon gjatësinë e trupit të saj.

   Por arsyeja pse është jashtëzakonisht popullor, janë lupsat e saj. 

   Pangolin ka veti shëruese për shumë kultura të Azisë Juglindore dhe thekon janë një përbërës kryesor në mjekësinë alternative Lindore. 

  Sipas njerëzve të zonës, luspat e pangolinit mund të kurojnë sëmundjet e më poshtë:

  Sterilitetin, tromboza, dëmtimin e mëlçisë, anoreksinë, mbipeshën, sëmundjet e lëkurës, ethet.

   Tregtia e Pagolinit ka arritur nivele të tilla saqë tani konsiderohet si një specie në zhdukje. 

  Mbi 195,000 mijë pangolina u shitën në Kinë dhe Vietnam vetëm në vitin 2019.

  Lajmi Paraprak

  Shenjat që tregojnë se keni mungesë magnezi

  Lajmi i rradhës

  Krijohet një robot i cili mund të kujdeset për pacientët e prekur me COVID-19

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë