Qyteti Bitcoin: Brenda komunitetit që përdor kripton për blerjet e përditshme

  Qyteti Bitcoin: Brenda komunitetit që përdor kripton për blerjet e përditshme Kriptomonedhat si Bitcoin, Ethereum dhe Doge kanë një reputacion përçarës.

  Reuters

  Nga njëra anë, natyra e tyre e decentralizuar rrit mundësinë e hyrjes për shumë njerëz në të gjithë botën. Nga ana tjetër, ato janë përdorur për aktivitete të paligjshme dhe kanë një kosto të konsiderueshme mjedisore.

  El Salvador është shteti i parë në botë që provon të bëjë tenderin ligjor të Bitcoin.

  Reuters

  Në qytetin e El Zonte, afërsisht 56 km në jug-lindje nga kryeqyteti San Salvador, Bitcoin është në përdorim të gjerë. Dyqanet lokale kanë makina Bitcoin dhe klientët mund të përdorin portofoliot dixhitale në telefonët e tyre për të kryer pagesat.

  Në këtë komunitet plazhi, një organizatë joqeveritare me mbështetjen financiare të një donatori anonim të Bitcoin është përpjekur të krijojë një ekonomi të shkallës së vogël të kriptomonedhës.

  Qyteti Bitcoin ’mund të shërbejë si një vitrinë për fitimet dhe përpjekjet për të futur kriptovalutën e bazuar në telefon ndërsa vendi fillon një eksperiment mbarëkombëtar pasi bëri tender ligjor për Bitcoin këtë javë.

  Ligjvënësit në Kongresin e kombit të Amerikës Qendrore miratuan këtë javë një projekt-ligj që përfundimisht do të lejojë që monedha dixhitale e paqëndrueshme të përdoret në të gjithë vendin.

  Kjo do të thotë që qytetarët në El Zonte dhe rajone të tjera do të jenë në gjendje të përdorin Bitcoin për gjëra të tilla si blerjet e pronave dhe kontributet e taksave – si dhe blerjen e birrave në një lokal.

  Por e tillë është mënyra me Bitcoin, që ndihma e jashtme nuk po afrohet. El Salvadorit i duhet të shkojë vetëm.

  Banka Botërore tha dje se nuk do të ndihmojë qeverinë e vendit të zbatojë masën, duke pasur parasysh të metat mjedisore dhe transparencën rreth kriptovalutës.

  ‘Ne jemi të përkushtuar për të ndihmuar El Salvadorin në shumë mënyra, duke përfshirë transparencën e monedhës dhe proceset rregullatore,’ tha një zëdhënës i Bankës Botërore.

  Lajmi Paraprak

  VMRO: Kompromisi për gjuhën, tradhti kombëtare

  Lajmi i rradhës

  Shpikësit egjiptianë ndërtojnë një makinë që mund të lëvizë në ujë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë