Shkencëtarët kanë gjetur 14 pasardhës nga familja Da Vinçi

  Shkencëtarët italianë, duke studiuar trungun familjar të Leonardo da Vinçi, gjetën 14 burra që janë pasardhës të familjes së artistit të famshëm.

  Puna e tyre “është një sintezë e një kërkimi një dekadë të gjatë që synon rindërtimin e një gjenealogjie të plotë dhe të azhurnuar të familjes Da Vinçi”, shkruan shkencëtarët në një letër të botuar në revistën Human Evolution.

  Ekspertët e Da Vinçit, Alessandro Vecosi dhe Agnes Sabato thanë se ata kanë dokumentuar 21 breza të familjes së artistit.

  Për studimin e tyre, ata patën biseda me pasardhësit e piktorit, arkitektit dhe inxhinierit italian, shkruan agjencia DPA. Shkencëtarët kanë identifikuar disa familje në degë të ndryshme të trungut të tij familjar.

  Historia e plotë e familjes tani është e gjatë 690 vjet. Shkencëtarët kanë gjurmuar pjesën mashkullore të prejardhjes, nga paraardhësi i Leonardo Michele, i lindur në shekullin e 13-të, dhe më pas të afërmit e tij, nga babai i tij Pierre Frosin deri në lindjen e vetë artistit në vitin 1452.

  Ata gjithashtu përdorën dokumente për të gjetur katër familje të lidhura me vëllain e Da Vinçit, Domenico.

  Artisti i famshëm kishte të paktën 22 vëllezër e motra, por nuk kishte fëmijë.

  Lajmi Paraprak

  Sela akuzon Merkon dhe të afërmit e tij: Në tokë shtetërore ndërtojnë vila buzë liqenit

  Lajmi i rradhës

  Të rinjtë që konsumojnë pije me sheqer, rrezikohen më shumë nga kanceri i zorrës së trashë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë