LSDM nuk heq dorë nga taksat ekologjike | 50 milionë euro në vit për investime

  Qeveria mbetet fort e përkushtuar për të investuar në ekologji, burime të ripërtëritshme të energjisë. Në atë drejtim, taksat ekologjike janë një pjesë e pashmangshme e politikave për një mjedis të shëndetshëm dhe të pastër, thonë LSDM-ja.

  “Përmes tyre inkurajojmë përdorimin e burimeve të energjisë më ekologjike në jetën e përditshme dhe në të njëjtën kohë mbledhin fonde për investime të gjelbërta që më pas kanë një efekt të shumëfishtë dhe afatgjatë në ekonomi.

  Taksa e gjelbër futet në një kohë kur 3 denarë akcizë shtesë shfuqizohet, e cila u prezantua kur çmimi i naftës ishte më i ulët.

  Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se shuma e taksës ekologjike ndryshon nga derivati në derivat dhe se taksa më e lartë është planifikuar për derivatet që ndotin më shumë mjedisin, të tilla si benzinë, naftë, vaj ekstra të lehta dhe karburant, për të cilat sigurohet taksa të jetë 3.5 denarë për litër, ndërsa për benzinën pa plumb, tarifa duhet të jetë 3.1 denarë”, thonë nga LSDM.

  Lufta kundër ndotjes, shtojnë nga atje, sjell në mënyrë të pashmangshme pasoja financiare. Nuk duhet të neglizhohet se trajtimi i efekteve të ajrit të ndotur të ambientit në shëndetin e njeriut është dukshëm më i shtrenjtë.

  Lajmi Paraprak

  Laramani ngjyrash në kopshtin legjendar që mbeti pa vizitorë këtë vit

  Lajmi i rradhës

  Fotografia e çastit e realizuar para 10 vjetëve bëhet virale dhe blihet nga Google

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë