Shkupi nesër do të jetë pa transport publik

  Shkupjanët gjatë ditës së nesërme nuk do të kenë transport publik, pasi punëtorët e NTP Shkup sot nuk e morën pagën. Lajmin e ka konfirmuar edhe Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë.

  Siç thanë nga sindikatat e ndërmarrjes publike që morën pjesë në seancën e jashtëzakonshme të Këshillit të Qytetit të Shkupit, këshilltarët dhe kryetari i komunës po e detyrojnë politikën e tyre dhe nuk e diskutojnë problemin e tyre.

  “Politikën mund ta shtyni deri në mëngjes, por në mëngjes nuk do të ketë autobusë. Nuk të intereson, nuk merr transport publik. Këta njerëz kanë fëmijë, janë të uritur, nuk kanë para t’i japin për një meze të lehtë në shkollë. Këtu nuk kemi parë që dikush të thotë se si do të zgjidhet problemi dhe do të marrim rrogë, por luftimet e tyre partiake dhe politike”, kanë thënë sindikatat.

  “U kërkojmë falje qytetarëve, por kjo duhej të ndodhte për të zgjidhur njëherë e përgjithmonë problemin me pagat e rregullta në PS”, tha Miço Stojanovski, kryetar i Sindikatës.

  Për problemin e NTP-së sot në një seancë të jashtëzakonshme kanë debatuar edhe këshilltarët në Qytetin e Shkupit në një seancë të jashtëzakonshme ku kanë akuzuar njëri-tjetrin se kush e ka fajin.

  Lajmi Paraprak

  Qeveria e Maqedonisë mori vendim për disa kategori bursash për nxënësit e shkollave të mesme

  Lajmi i rradhës

  Banka Botërore me parashikime të zymta për ekonominë e Maqedonisë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë