Mickoski: investimi i parë do të jetë parku me erë për prodhimin e energjisë elektrike

  Një park i ri me erë për prodhimin e energjisë elektrike që do të prodhojë një TW/h energji elektrike që pritet të jetë një nga investimet e para të huaja të Qeverisë re. Mandatari Hristijan Mickoski theksoi se investimi parasheh 20% të gjithë prodhimit të energjisë elektrike në vend. Në forumin e 7 energjetik, mandatari tha se prioriteti më i madh do të jetë riorganizimi i tregut të energjisë elektrike, pra të bëhet një bilanc se sa importohet dhe sa eksportohet.

  Sipas tij, fokusi duhet të jetë prodhimi nga burimet e ripërtëritshme, Por, këto i tha ne panel të forumit energjetik, pa pasur mundësi të pyesin gazetaret nëse ky investim hynë në kuadër të huamarrjes së 1 miliard eurove.

  “Presim investimet e para të huaja direkte në vend me qeverinë e re, që do të shpallet me fokus në sektorin energjetik me fokus në instalimin e një parku të ri me erë që do të jetë në pjesën lindore të vendit ndërmjet Karbincit, Shtipit dhe Radovishit. Tre komuna në lindje dhe do të jetë një investim i madh dhe prodhimi i energjisë elektrike pritet të jetë afërsisht një terra vat orë, që është një milion megavat orë që është afërsisht 20% e prodhimit të përgjithshëm të energjisë elektrike në vend, dhe ky do të jetë investimi i parë i huaj direkt që do të shpallet nga qeveria e re në Maqedoni”, tha Hristijan Mickoski, Mandatar.

  Mickoski paralajmëroi edhe ndryshimin e mënyrës së ngrohjes së 600 objekteve publike që ende përdorin lëndë djegëse fosile mazut, që do të ndikojë drejtpërdrejt në uljen e ndotjes, shumica e këtyre objekteve janë shkolla.

  Ai tha se nuk lejon standarde të dyfishta dhe qeveria e re do të merret seriozisht me zbardhjen e krimeve të kryera në sektorin e energjisë në të kaluarën.

  Lajmi Paraprak

  Kaosi në Klinikën e Kirurgjisë – pacientët kërkojnë zgjidhje në klinikat private, mjekët kërkojnë ndihmë

  Lajmi i rradhës

  Përbërja e re e qeverisë më 17 qershor dorëzohet në Kuvend

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë