Mjekët amë do të protestojnë për tre ditë | Nuk do të jepen receta dhe nuk do të kryhen kontrolle

  Në datat 5, 6 dhe 7 shtator nuk do të ketë referime dhe dhënie recetash. Mjekët e familjes do të protestojnë në vendet e tyre të punës për të shprehur revoltën ndaj mosplotësimit të kërkesave të tyre disamujore. Një vendim i tillë është marrë sot nga Bordi Drejtues i Shoqatës së Mjekëve Privatë, duke i lënë pak ditë autoriteteve shëndetësore dhe kryeministrit, që shëndetësia parësore të jetë pika e parë e një seance qeverie me zgjidhje konkrete.

  – Qëndrimi i anëtarësisë është të shprehet revoltë për mospërmbushjen e asnjë kërkese, me protestë në vendet e punës. Këtu apelojmë tek qytetarët, tek pacientët tanë që nesër dhe të hënën të vijnë për të marrë receta për terapinë kronike, thotë Dr. Lilia Çolakova Dervishova, kryetare e ZPLRM 

  Më shumë para në llogari, pra rritje e pikës së kapitullimit dhe e pacientëve në PHU janë një nga kërkesat kryesore të zyrave të gjendjes civile, të cilat nuk kanë marrë zgjidhje konkrete që nga muaji shkurt kur i kanë dorëzuar. Shoqata pyet autoritetet nëse e dinë se çfarë do të ndodhë kur qindra mjekë që kanë mbushur moshën 64 vjeç do të dalin në pension gjatë kësaj periudhe dhe mijëra pacientë do të mbeten pa kartela mjekësore. 

  -Nëse 5000 kompani u mbyllën gjatë krizës së Covid-it, a nuk duhet të lejohen 100 praktika që paguajnë siç duhet taksat dhe gjithçka tjetër. Vazhdimisht ngremë alarmin për problemet, ofrojmë edhe zgjidhje… këtu në mënyrë xhentëlmenësh u japim disa ditë kohë për të treguar nëse vërtet kanë nevojë për ne në shëndetësi, thotë Çolakova. 

  A do të munden autoritetet brenda pak ditësh të zgjidhin diçka që ka ndodhur prej muajsh përmes grupeve të punës? Ministria e Shëndetësisë na është përgjigjur se qëllimi i përbashkët është që sistemi shëndetësor të funksionojë me sukses dhe mjekët e familjes janë një nga hallkat kyçe të sistemit. Ata presin të arrijnë zgjidhje të pranueshme reciprokisht në një marrëdhënie partneriteti. /Alsat/

  Lajmi Paraprak

  Filmi shqip “Në kërkim të Venerës” sonte kërkon publikun në TIFF ODA të Tetovës

  Lajmi i rradhës

  Në raportin revizor për punën e MPB-së zbulohen një sërë parregullsish

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë