MM-ja mirëpret vendimin e Sindikatës së Pavarur të Ushtarëve Profesionistë për tërheqje nga greva

  Ushtar i URM-së/Fotografia: Nistori

  Ministria e Mbrojtjes mirëpret vendimin e Sindikatës së Pavarur për tërheqje nga greva e paralajmëruar për sot, pasi dje ministrja e Mbrojtjes Slavjanka Petrovska dhe të katër sindikatat në mbrojtje, përfshirë Sindikatat e Pavarura të Ushtarëve Profesionistë, u pajtuan për amendamente shtesë ndaj ligjit të ushtarëve, thonë nga Ministria e Mbrojtjes.

  “Ndryshimet e reja, për të cilat dje e informuam publikun me një deklaratë të përbashkët dhe marrëveshje me të gjitha sindikatat, parashikojnë propozime që do të përmirësojnë ndjeshëm të drejtat e anëtarëve tanë, si për shembull respektimi i pagës minimale, që nënkupton rritje lineare të ushtrisë aktive, pagat dhe personelin civil, e drejta për të përfituar pension do të jetë me plotësimin e 40 viteve të shërbimit, pra 38 për gratë pavarësisht moshës dhe do të bëhet një përllogaritje e re për personelin aktiv ushtarak dhe civil që ka fituar të drejtën e pensionit. nga dita e themelimit të Ushtrisë në masën 80 për qind gjatë dhjetë viteve më të favorshme të pensionit”, thuhet në deklarat.

  Deri në ndryshimet e propozuara në ligj, me kërkesë të Sindikatave, Ministria e Mbrojtjes mori përsipër të shqyrtojë mundësinë e shtrirjes së të drejtës për të marrë pagesën e largimit për ushtarët profesionistë mbi 45 vjeç, të cilët mbahen si staf teknik ndihmës në Ministri, dhe të përcaktojë nëse kushtet për pensionimin e pjesëtarëve të Ushtrisë mund të vlejnë për ushtarët e dislokuar pas mbushjes së moshës 45 vjeçare në institucione të tjera.

  Propozim-amandamentet e Ligjit për shërbim në Armatën e Republikës së Maqedonisë së Veriut, i cili ishte bllokuar nga opozita për një vit e gjysmë, ministrja Petrovska i tërhoqi për t’u plotësuar dhe dorëzuar në Kuvend si produkt i përbashkët i krijuar përmes një procesi gjithëpërfshirës të Ministrisë, Shtabit të Përgjithshëm dhe sindikatave të mbrojtjes.

  Në të njëjtën kohë, ministrja Petrovska mori përsipër të bisedojë me kolegët e saj në seancën e Qeverisë të mërkurën, për të tejkaluar sfidat rreth transferimit të ushtarëve profesionistë në institucionet tjera.

  – Vazhdon dialogu me të gjitha sindikatat në fushën e mbrojtjes, thuhet në njoftimin e sotëm të MM-së.

  Lajmi Paraprak

  Nuk është e vërtetë që Zelenski ka ikur nga Ukraina në Londër

  Lajmi i rradhës

  Po hetohen shkaqet e zjarrit në hotel “Bushi”

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë