Mungojnë regjistruesit e popullsisë në Maqedoninë e Veriut

  Regjistrimi është dakorduar, ai do të zbatohet muajin e ardhshëm, por problemi më i madh është se nuk ka mjaftueshëm regjistrues. Problemi i dytë është se protokollet e reja të Qeverisë e vënë në dyshim dhe në paqartësi zbatimin e këtij operacioni statistikor. Pyetja kryesore është nëse regjistruesit duhet të jenë patjetër të vaksinuar.

  Për momentin mungojnë rreth 650 regjistrues, e kështu Enti Shtetëror për Statistika për herë të tretë për një javë e ka vazhduar afatin për aplikim. As honorarët e larta, të cilat arrijnë deri në 45 mijë denarë, nuk janë motiv i mjaftueshëm që të rinjtë të paraqiten për regjistrues.

  Derisa ESHS kërkon regjistrues, sot dhe nesër do të fillojë testimi i atyre që janë paraqitur, testime këto të organizuara nga komisionet regjistruese.

  Por, edhe përskaj gjendjes të tillë, kryeministri Zoran Zaev konfirmon se regjistrim do të ketë.

  “Regjistrimi është dakorduar, me kërkesë të pjesëmarrësit serioz në shoqërinë tonë, e ajo është partia më e madhe opozitare, VMRO-DPMNE. Toleranca është mirësi e partive politike, në krye me LSDM-në, që e pranuam këtë dhe menjëherë e shtymë regjistrimin që të mbahet më 5 shtator”, deklaroi kryeministri Zaev.

  Regjistruesit për 25 ditë anketim do të mund të marrin nga 25 mijë deri në 45 mijë denarë, por sërish nuk ka shumë interes tek qytetarët. Kompetentët apelojnë qytetarët të paraqiten si regjistrues, veçanërisht në rajonet ku ka shumë deficit.

  Deficit më të madh ka në Shkup, në rajonin e Strumicës dhe në vendbanimet ku ka banorë të etnitetit shqiptar.

  Lajmi Paraprak

  Zaev: Kahja nacionaliste do të vazhdojë t’i sjell humbje VMRO-DPMNE-së

  Lajmi i rradhës

  Pandemia vështirësoi trajtimin shëndetësor në burgje

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë