Ndërtimet e paligjshme nga projekti “Shkupi 2014” nuk do të përfshihen në ligjin për legalizim

  Ndërtimet e paligjshme nga projekti “Shkupi 2014” nuk do të përfshihen nga ligji i ri për legalizimin e ndërtesave të ndërtuara në mënyrë të paligjshme, ashtu siç nuk janë planifikuar ndërtimet ilegale në zonën e mbrojtur të menaxhimit në rajonin e Ohrit për shkak UNESCO, tha sot Kryeministri Zoran Zaev, disa orë pasi Qeveria tërhoqi nga procedura parlamentare projektligjin për legalizimin e ndërtesave të paligjshme dhe shpalli një të ri.

  Lidhur me projektligjin e ri për legalizimin e ndërtesave të paligjshme, Zaev tha se ata qëndrojnë në parimet e tyre, për të dëgjuar opinionin.

  “Më lejoni të përmend edhe një herë, ndërtesat kolektive janë hequr në vetë ligjin. Vetë ligji gjeti zgjidhjet e atyre qytetarëve që janë nën kufirin e varfërisë dhe nuk kishin para me zgjidhjen e mëparshme ligjore për të legalizuar shtëpitë dhe ndërtesat që ata kishin.

  Tani ne jemi duke gjetur një zgjidhje për të gjithë marrësit e ndihmës sociale për ta bërë atë falas dhe në të njëjtën kohë për të legalizuar infrastrukturën shtetërore”, tha Zaev.

  Dhjetë ditë më parë, Presidenti Stevo Pendarovski nuk nënshkroi ligjin mbi ndërtimet e paligjshme të miratuar në Kuvend me shpjegimin se pjesë të tij shkelin Kushtetutën.

  Lajmi Paraprak

  Kodra e Diellit me investitor të ri, koncesione 99-vjeçare

  Lajmi i rradhës

  Zbulimi tronditës në Kanada | 218 eshtra fëmijësh gjenden në një shkollë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë