Nga nesër fillon mbledhja e nënshkrimeve për listat e pavarura në zgjedhjet lokale në RMV

  Procedura për mbledhjen e nënshkrimeve të votuesve për kandidimin në zgjedhjet lokale fillon nesër (16 gusht) sipas Programit të Komisionit Shtetëror Zgjedhor dhe përfundon më 30 gusht në mesnatë.

  Disa grupe qytetarësh njoftuan mbledhjen e nënshkrimeve për pjesëmarrje me listat e tyre në zgjedhjet lokale dhe ato tashmë janë të njohura për publikun.

  Nënshkrimet mblidhen para zyrtarëve të KSHZ -së dhe para një noteri kompetent në një formë të përcaktuar nga Komisioni në periudhën prej orës 8:00 deri në 30 gusht në mesnatë.

  Paraqitësi i listës përcakton se para cilit notarë mblidhen nënshkrimet publike dhe informon KSHZ -në, e cila publikon në faqen e saj të internetit një listë të noterëve publikë para të cilëve paraqitësit e listës mbledhin nënshkrimet. Shpenzimet për mbledhjen e nënshkrimeve para një noteri publik i bartë parashtruesi i listës. Çdo votues mund të japë nënshkrimin e tij për listat e shumta të kandidatëve për kryetar komune. Votuesit që dorëzojnë listën duhet të kenë të drejtën e votës dhe vendbanimin e përhershëm në komunë.

  Listat e kandidatëve për anëtarë të këshillit dhe listën e kandidatëve për kryetar të komunës, përfaqësuesit e autorizuar të propozuesve i dorëzojnë KKZ-së.

  Lajmi Paraprak

  Dy helikopterë të angazhuar për shuarjen e zjarrit në rajonin e Dibrës

  Lajmi i rradhës

  Kanali francez: Shqipëria, destinacion pushimesh për t’u zgjedhur

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë