Një muaj para zgjedhjeve, deputetët i kthehen punës në kuvend

  Foto: AIM

  Deputetët sot i kthehen punës në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, rreth një muaj e gjysmë para zgjedhjeve lokale. Kreu i Kuvendit, Talat Xhaferi sot do të ketë takim me nënkryetarët dhe koordinatorët e grupeve parlamentare, pas çka me siguri do të bëhen të ditura aktivitetet që do të marrin nga shtëpia ligjdhënëse gjatë kësaj jave dhe gjatë muajit shtator.

  Java e parë e seancës së ardhshme parlamentare ka mundësi të shënohet me seancë të debateve të komisionit.  Tani zyrtarisht në uebfaqen parlamentare vetëm më 1 shtator (e mërkurë) ka caktuar tre sesione të Komisionit kuvendor për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndër-Komunitare, si dhe seancë të Komisionit për sistemin ekonomik.

  Në komisionet për sistemin politik dhe marrëdhëniet mes komuniteteve në rend të ditës është Projektligji për Ndryshimin  për nëpunësit administrativ, në leximin e dytë, të paraqitur nga deputetët e shumicës qeverisëse, Projektligji për ndryshimin e Ligjit për kundërvajtjet, me procedurë të shkurtuar, në leximin e dytë, si dhe Projektligji për ndryshimin e Ligjit për mbrojtjen e të dhënave personale, në procedurë të shkurtuar, gjithashtu në leximin e dytë.

  Komisioni për çështjet ekonomike do të diskutojë Projektligjin për ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit për shoqëritë tregtare, Projektligji për ndryshimet në ligjin për metrologjinë, Projektligji për ndryshimet në Ligjin për kontrollin e metaleve të çmuara, Projektligjin për ndryshimet dhe ndryshimet në Ligjin për artizanatin, Projektligji për ndryshimin e Ligjit për kontrollin e eksportit të mallrave dhe teknologjive me përdorim të dyfishtë, Propozim-ligji për ndryshimin e Ligjit për sistemin një sportel dhe për udhëheqjen e Regjistrit tregtar dhe personave të tjera Ligjore dhe Projektligji për ndryshimin e Ligjit për tregtinë, të gjitha në leximin e dytë.

  Lajmi Paraprak

  Daut Memishi, kandidat i Lëvizjes Besa në komunën e Tearcës

  Lajmi i rradhës

  Beqarovski me thirrje deri te partitë politike: Paratë e fushatës dërgoni për teste të shpejta Covid-19

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë