“Pasiguria ligjore krijon klimë të pafavorshme për biznesin”

  Sipas drejtorit të Makstil, Petar Janeski, pasiguria ligjore dhe absurditetet me të cilat mund të ballafaqohen investitorët, ka ndikim shumë të pafavorshëm për biznesin dhe mund t’i çojë ata në marrjen e vendimit për largim nga vendi, përcjell Nistori.

  “Të gjitha këto absurditete, me të cilat përballemi çdo ditë, kanë një ndikim shumë negativ në ekonomi. Ka një paradoks ku ata duhet të mendojnë nëse do ta mbajnë biznesin, në aspektin e investimeve apo të shohin se çfarë mund të shpëtojnë, t’i mbledhin plaçkat dhe të largohen”, tha Janeski.

  Trendi rritjes së çmimeve do të vazhdojë, shton Janevski. Ai nga këndvështrimi i sotëm, nuk mund të parashikojë se për sa kohë do të ketë tendenca të tilla shtrenjtimi, por pret që ato të vazhdojnë.

  “Është shumë mosmirënjohëse të thuhet se deri kur dhe si mund të menaxhohet kjo situatë që kemi sot sepse vitin e kaluar në këtë pjesë të vitit kemi pasur çmim të energjisë elektrike 60 euro për një megavat, sot është 350. Ndoshta gjatë gjithë vitit, nëse jo edhe në vitin e ardhshëm, 2023, këto nivele të larta do të vazhdojnë dhe kjo do të thotë vetëm një gjë – kosto më të larta të prodhimit, jo vetëm për kapacitetet e mëdha, por edhe për bizneset e vogla. Është shumë mosmirënjohëse të thuhet se deri ku do të shkojë, por mund të thuhet se sigurisht do të vazhdojë”, tha Janevski. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Disa nga arsyet pse ndodh të jeni vazhdimisht të lodhur

  Lajmi i rradhës

  KONTESTI RMV – BULLGARI | Markoviq: Ajo çfarë po ndodh në Bullgarinë fqinje është politikë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë