Pse u dëbua diplomati rus nga Maqedonia e Veriut?

  Shpallet i padëshiruar një diplomat rus në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Lajmin e ka bërë të ditur vet Ministria e Punëve të Jashtme, resor me të cilin udhëheq Bujar Osmani.

  “Ministria e Punëve të Jashtme, në pajtim me nenin 9 nga Konventa e Vjenës për Marrëdhënie Diplomatike, vendosi të shpall një diplomat të Ambasadës së Federatës Ruse si person të padëshiruar në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

  Në këtë drejtim, më 14 maj 2021, në hapësirat e Ministrisë së Punëve të Jashtme është thirrur Ambasadori i Federatës Ruse, me ç’rast i është dorëzuar Notë me të cilën kërkohet që diplomati i apostrofuar të lëshojë territorin e Maqedonisë së Veriut në afat prej shtatë ditësh”, thuhet në kumtesën e MPJ-së.

  Kryediplomati Osmani edhe më herët në disa raste ishte renditur krahë partnerit strategjik, SHBA-së dhe BE-së, sa i përket sanksioneve ndaj Rusisë. Ky dëbim vjen në moment kur flitet shumë për ndikimin rus në rajon.

  Lajmi Paraprak

  Gjërat që duhet të bëjnë gratë për një jetë të shëndetshme

  Lajmi i rradhës

  Muhafizi i Istanbullit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë