Qeveria e RMV-së miratoi Strategjinë nacionale për punësim

  Qeveria e Maqedonisë së Veriut në mbledhjen e 117-të miratoi Strategjinë nacionale për punësim 2021-2027 me Plan aksional të përfshirë.

  “Në përputhje me trendet të rimëkëmbjes së ekonomisë dhe në tregut të punës, zbatimi i Strategjisë është paraparë në dy faza, prej të cilave faza e parë është e përqendruar kryesisht në zbutjen e efekteve negative nga Covid-19 në punësim dhe vendosje të reformave të nevojshme për fillim të fazës së dytë (nga 2021 deri 2027) të politikave, e cila është progresive dhe synon përafrimin me Strategjinë e Punësimit të Bashkimit Evropian”, thonë nga Qeveria.

  Nga Qeveria shtojnë se projektimet për punësim, shkalla e pjesëmarrjes të të punësuarve në popullatën e përgjithshme deri në vitin 2027 do të rritet në 60%, ndërsa niveli i papunësisë do të bie në 11% për popullsinë në moshe pune.

  Strategjia Nacionale e Punësimit shoqërohet edhe Garancinë për të rinjtë, plani i të cilit riformulohet në vitin 2022 duke marrë parasysh progresin e arritur, ndikimin e pandemisë në punësimin e të rinjve.

  Lajmi Paraprak

  Ideologjia e djathtë dhe konflikti në PD

  Lajmi i rradhës

  Ngrihen dyshime rreth dorëheqjes së Zaevit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë