Qeveria miraton propozimin që gjendja e krizës në vend të vazhdojë deri në fund të vitit

  Fotografia: Nistori

  Në seancën e sotme, Qeveria miratoi propozimin e Komitetit drejtues për koordinim dhe menaxhim në sistemin për menaxhim me kriza për vazhdiumin e gjendjes së krizës dhe të njëjtën ia propozoi Kuvendit, duke kërkuar shtyrje të afatit deri më 31 dhjetor 2021.

  Kjo, siç thuhet në shpjegim, është për mbrojtjen e shëndetit publik në kushte të një pandemie të deklaruar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë për shkak të Covid-19.

  Gjithashtu, në këtë seancë, u përcaktua teksti i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për menaxhim me kriza, i cili parashikon harmonizimin me realizimin e Projektit dhe implementimin e filluar të Numrit evropian për thirrjes emergjente në Republikën e Maqedonisë së Veriut, E -112.

  Implementimi i këtij projekti, siç thonë, ka për qëllim përgjigje efikase dhe të plotë gjatë thirrjeve në rast rreziqesh ose aksidentesh të tjera në të gjithë vendin për sigurimin e menjëhershëm dhe ndihmën ndaj telefonuesit ose përgjigjen ndaj një rreziku të raportuar, nga Qendra për Menaxhim me Kriza.

  Lajmi Paraprak

  Aktiviteti fizik “kurra” kryesore kundër uljes së kolesterolit

  Lajmi i rradhës

  Kopertina e Revistës ‘Atlante’ më 1969: Kërkimi ynë, shqiptarët e Italisë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë