Raporti i KE-së për Maqedoninë: Cilësia e infrastrukturës së transportit dhe logjistikës tregtare mbetet e ulët

  Cilësia e infrastrukturës së transportit dhe logjistikës tregtare, sipas Raportit të Progresit të Komisionit Evropian për vendin, mbetet e ulët.

  “Rruga trans-evropiane “Korridori 8” ka nevojë për një azhurnim domethënës në nivelin e autostradës. Në qershor 2021, u zgjat afati i dytë për përfundimin e ndërtimit të autostradës Kërçovë-Ohër. Ndërtimi i hekurudhës “Korridori 8” për në Bullgari është duke u përballur me vonesa të konsiderueshme. Përmirësimi i lidhjeve ndërkufitare hekurudhore dhe lehtësimi i kalimeve të hekurudhës “Korridori 10″ janë vonuar. Stacioni i përbashkët kufitar hekurudhor me Serbinë pranë Tabanovcës është ende në fazën e planifikimit. Mirëmbajtja dhe shërbimi i rajonal dhe lokal rrugët dhe sistemet hekurudhore duhet të përmirësohen”, thuhet në raport.

  Vlerësimi i përgjithshëm i KE-së është se në fushën e transportit vendi është mesatarisht i përgatitur dhe është bërë përparim i kufizuar, veçanërisht me lidhjet.

  Sipas KE-së, për shumë vite nuk ka pasur kapacitete administrative dhe operacionale për sektorin e transportit dhe veçanërisht asnjë angazhim politik për të përmbushur reformat e nevojshme sektoriale.

  Nuk ka progres në përfundimin e reformave kyçe në këtë sektor dhe rekomandimet e viteve të kaluara mbeten.

  Në vitin e ardhshëm, Maqedonia duhet, në veçanti, të punojë për të forcuar kapacitetin operacional dhe administrativ të organeve inspektuese dhe për të zhvilluar kapacitetin zbatues për të reduktuar viktimat në infrastrukturën rrugore dhe hekurudhore. /Telegrafi/

  Lajmi Paraprak

  Trajanov: Analizat treguan se një pjesë e madhe e LSDM-së nuk dolën për të votuar

  Lajmi i rradhës

  ASH-AAA do ta çojnë në gjykatë vendimin e KSHZ-së për vendvotimin në Dibër

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë