Rrënohen ndërtimet rreth Liqenit të Ohrit

  Kjo pjesë e Ohrit është më e frekuentuara gjatë sezonit veror, por edhe e uzurpuar nga ndërtimet pa leje. E tani pas raportit kritik të UNESKO-s aty me të madhe po rrënohen ndërtimet rreth liqenit.

  Në këto vende ka pasur të ndërtuara kafene me veranda, platforma prej druri me banak, baraka, por tani shumica janë rrënuar. Me fillimin e sezonit veror komuna e Ohrit ka filluar të prish objektet pa leje të cilat ndodhen rreth liqenit të Ohrit. Kjo vjen në bazë të rekomandimeve të UNESKOS për t’i prishur të gjitha ndërtimet ilegale ose ndërtimet e egra në këtë pjesë

  Kryetari i Komunës së Ohrit Konstantin Georgievski thotë se i respekton rekomandimet e UNESKO-s dhe ligjet e vendit.

  “Do të largohet gjithçka që është rreth bregut të liqenit dhe thjesht ishte pa tjetër të resetohet qyteti në një far mënyre, sepse edhe raporti dhe UNESKO por edhe ligjet e kërkojnë këtë dhe nuk do të qëndrojë në këtë pavarësisht zgjedhjeve. Unë do t’i respektoj ligjet, punën time do ta kryej”, tha Konstantin Georgievski – Kryetar i Komunës së Ohrit.

  Lajmi Paraprak

  Si të hiqni rriqrat pa i shkulur ose pa ndërmarrje kirurgjikale

  Lajmi i rradhës

  Politikanëve të korruptuar në Ballkan po u vjen fundi | SHBA me strategji globale kundër korrupsionit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë