SafeJournalists: Gjatë një emisioni televiziv në RMV janë shfaqur kërcënime publike për dhunë ndaj gazetarëve

  Ognen Janeski, gazetar i televizionit privat maqedonas TV 24, më 27 qershor, në dy emisione të drejtpërdrejta televizive, mori kërcënime publike për dhunë ndaj gazetarëve dhe punëtorëve mediatikë që punojnë në stacionet televizive në vend nga një shikues i panjohur, njofton rrjeti SafeJournalists.

  Më konkretisht, gjatë emisionit të pasditës “Vo tek” në TV 24, i cili është format televiziv, një teleshikues anonim kërcënoi se do t’i rrihte të gjithë gazetarët e televizioneve, duke përfaqësuar gjuhën e urrejtjes ndaj gjithë profesionit të gazetarisë, punonjësve të medias dhe televizionit në përgjithësi.

  I njëjti person përmes një thirrjeje shtesë në emisionin e pasdites “Oçi v Oçi” kërcënoi verbalisht Ognen Janeskin me fjalët: “E ata që do të të thërrasin dhe do të të mbështesin, do të të ngrenë në qiell, do të të rrëzojnë”. E njëjta gjë përsëri. Faleminderit për padinë që do të bëni kundër meje. Dhe ne do të takohemi diku tjetër, ku jetoni ju”, një akt që kërcënon sigurinë e tij.

  Rasti është raportuar në prokurorin kompetent publik në Shkup, pritet hetim i shpejtë, në mënyrë që rastet e tilla të sanksionohen menjëherë.

  Shoqata e i Gazetarëve të Maqedonisë (ShGM) thotë se kërcënimet e tilla verbale publike ndaj gazetarëve dhe punëtorëve mediatikë janë të papranueshme.

  Mlladen Çadikovski, kryetar i ShGM-së, thotë se këto komente mund të shkaktojnë frikë te gazetarët dhe punëtorët e mediave dhe të kërcënojnë sigurinë e tyre duke nxitur dhunë. Është koha që të kuptojmë seriozitetin e sulmeve të tilla verbale dhe t’i japim fund sjelljeve të kundërligjshme ndaj mediave”, thekson Çadikovski.

  Rrjeti SafeJournalists, i cili përfaqëson më shumë se 8,200 profesionistë të medias në Ballkanin Perëndimor, dënon ashpër sulmet dhe kërcënimet verbale kundër punonjësve të medias dhe u bën thirrje autoriteteve që të sanksionojnë autorët në përputhje me rrethanat.

  Rrjeti SafeJournalists do të informojë palët e interesuara përkatëse kombëtare dhe ndërkombëtare për këtë rast.

  Çdo sulm ndaj gazetarëve është sulm ndaj interesit publik, demokracisë dhe të drejtave të të gjithë qytetarëve.

  Lajmi Paraprak

  Gati sistemi për pagesë të taksës rrugore me një “etiketë” në Maqedoninë e Veriut dhe Serbi

  Lajmi i rradhës

  Kundërspin: Si Grubi sheh njerëz me “reputacion” në BDI dhe “joprofesionistë” në KShPK?

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë