SAShK-u kërkon që Qeveria e RMV-së të gjej zgjidhje për krizën energjetike nëpër shkolla

  Sindikata për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (SAShK) ka reaguar duke thënë se Qeveria dhe Bashkësia e Njësive të Vetëqeverisjes Lokale (BNJVL) duhet së bashku të gjejnë zgjidhje të pranueshme për tejkalimin ose zbutjen e krizës energjetike në shkolla.

  “Mësimdhënia nga distanca nuk është opsion i pranueshëm për më të prekurit: nxënësit, prindërit dhe mësimdhënësit”, thekson SAShK.

  Zëdhënësi i Qeverisë, Dushko Arsovski, dje theksoi se mësimi me prezencë fizike është në interes të nxënësve dhe shtoi se nuk ka ndryshim në mënyrën e realizimit të tij.

  Qeveria, siç tha ai, është në komunikim me të gjitha palët e interesuara përmes Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës për t’u përballur me sfidat e krizës energjetike.

  Duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari për kërkesën e një pjese të komunave për vazhdimin e pushimit dimëror të nxënësve për të kursyer rrymë dhe dru zjarri dhe sa të arsyeshme janë kërkesat që një pjesë e shpenzimeve dhe subvencioneve të mbulohen nga Qeveria, Arsovski tha se nuk ka pasur asnjë diskutim për këtë çështje në seancën e fundit të Qeverisë.

  “Në seancën e fundit të Qeverisë nuk është diskutuar për këtë çështje. Qeveria mbetet e përkushtuar për tejkalimin e sfidave të shkaktuara nga kriza energjetike dhe është në komunikim me të gjitha palët e interesuara përmes Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës”, tha zëdhënësi Arsovski, duke shtuar se nuk ka ndryshim në mënyrën e mësimdhënies me prezencë fizike në shkollar fillore dhe të mesme.

  Organizimi sa i përket shpenzimeve për ngrohjen e shkollave, shtoi zëdhënësi i Qeverisë, është në kompetencë të komunave, përkatësisht të vetëqeverisjes lokale, dhe për këtë Ministria e Arsimit dhe Shkencës u paguan subvencione komunave.

  Lajmi Paraprak

  “Dialogu strategjik mes RMV-së dhe ShBA-së jep rezultate”

  Lajmi i rradhës

  RMV për gjashtë muaj ka shpenzuar mbi një miliardë euro për blerjen e derivateve, qymyrit dhe energjisë elektrike

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë