Shabani: Shteti duhet të sigurojë mjete dixhitale për secilin nxënës

  Zëvendësministër i Arsimit dhe i Shkencës, Arafat Shabani në paraqitjen e tij të sotme në emisionin “Rruga Drejt” në Alsat tha se shteti do të përkujdeset financiarisht për të gjitha nevojat që do të dalin për nxënësit e që burim e kanë reformën në arsim.

  Me përkrahjen ndërkombëtare edhe financiarisht, ne futemi në reformë. Nxënësit a kanë mjete dixhitale, duhet t’i sigurojë shteti për secilin nxënës, nëpër mjet komunës me bllok-dotacione”, tha zv.ministri Shabani.

  Shabani theksoi se fillimisht mjetet do t’u shpërndahen komunave për t’u transferuar te shkollat dhe nxënësit.

  Ato mjete plus prej Bankës Botërore, plus donacione tjera ndërkombëtare. Mjete do të sigurohen. Do t’i jepen komunave, kumnat e dijnë sa nxënës kanë, sa shkolla kanë. Do të kuhstojë më pak se sa është investuar në libra, kanë shkuar shumë para te librat dhe efektin e dijmë. Kanë marrë para dhe librat askush nuk i ka parë”, pohoi Shabani.

  Lajmi Paraprak

  Nxënësit sot bojkotuan mësimin, si revoltë ndaj propozimit për digjitalizimin e teksteve shkollore

  Lajmi i rradhës

  Hodai: Sa ministra shqiptarë kemi pasur në MASH, asnjëri nuk ka mbajtur përgjegjësi për punën që i është besuar

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë