Mark Zuckerberg tani dëshiron Instagram për fëmijë

  Një grup deputetësh demokratë i shkruan Mark Zuckerberg këtë javë për të bërë presion mbi të për të informuar publikun në lidhje me planet për versionin Instagram për fëmijët.

  Gjatë një seance muajin e kaluar, Zuckerberg konfirmoi raportin e BuzzFeed se kompania po hulumton një version të vjetër të aplikacionit të saj të krijuar për përdoruesit e rinj.

  Disa përfaqësues të kongresit, duke përfshirë dy senatorë, nënshkruan letrën, duke shprehur “shqetësim serioz” në lidhje me aftësinë e kompanisë për të mbrojtur privatësinë dhe mirëqenien e përdoruesve të rinj.

  “Facebook ka një detyrim të sigurojë që çdo platformë ose projekt i ri që synon fëmijët të vendosë mirëqenien e atyre përdoruesve në radhë të parë, dhe ne jemi skeptikë se Facebook është i gatshëm të përmbushë këtë detyrim”, shkruajnë ligjvënësit.

  Ata përmendën dështimet e mëparshme me produkte si Messenger Kids, të cilat kishin një të metë që i lejonte fëmijët të flisnin me njerëzit jashtë cilësimeve të tyre të privatësisë.

  “Megjithëse gabimet e softuerit janë të zakonshme, ky episod ilustroi kërcënimet e privatësisë ndaj fëmijëve në internet dhe provoi paaftësinë e rrjetit më të madh social në botë për të mbrojtur fëmijët, të cilin kompania e ftoi në mënyrë aktive në këtë platformë”, shkruan ligjvënësit.

  Letra përcaktonte një afat përfundimtar në 26 prill për kompaninë për të dhënë përgjigje për një grup gjithëpërfshirës dhe specifik të dobishëm të pyetjeve në lidhje me një produkt të ardhshëm për fëmijët.

  Lajmi Paraprak

  Enis Rama: Gruaja dhe burri janë të barabartë në Islam (Video)

  Lajmi i rradhës

  Leclerc paralajmëron tifozët: Edhe sezoni i ardhshëm pritet të jetë i vështirë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë