Enis Rama: Gruaja dhe burri janë të barabartë në Islam (Video)

  Hoxhë Enis Rama foli për të drejtat e gruas dhe të burrit në fenë Islame.

  Ai ka thënë se Islami është shumë komod karshi gruas.

  “Tema e gruas fatkeqësisht është e bastarduar skajshmërisht, jo vetëm tek ne por historikisht është keqpërdorur nga qarqet e caktuara për ta njollsour islamin”.

  “Islami ka folur me shekuj për gruan që i takon trashëgimia kur hala njerëzit nuk i kanë trajtuar siç duhet….”, u shpreh ai.

  Tutje ka treguar se sipas islamit gruaja me burrë është e barabartë, mirëpo edhe barazia duhet ditur mbi çfarë baze ndërtohet.

  “Nëse barazia mes dy gjinive ndërtohet mbi atë që ty të takon kjo, mua kjo, pa shikuar a është e drejtë. Këtë barazi unë nuk e pranoj, është e pabarabartë. Nëse barazia ndërtohet mbi bazën e drejtësisë dhe marrjes në konsideratë dallimet ndërgjinore, kjo po. Kjo është që islami e synon”, tha ai në Kojshia Show.

  “Pa Ajshen, gruan e Muhamedit, nuk ka fe”, theksoi Rama.

  Lajmi Paraprak

  Netflix ende nuk di se çfarë të bëjë në lidhje me njerëzit që ndajnë fjalëkalimet

  Lajmi i rradhës

  Mark Zuckerberg tani dëshiron Instagram për fëmijë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë