Paga marramendëse e IT-së në Zvicër

  Një person që punon në Teknologjinë e Informacionit në Zvicër zakonisht fiton rreth 124,000 CHF në vit. Pagat variojnë nga 64,500 CHF (mesatarja më e ulët) deri në 203,000 CHF (mesatarja më e lartë, paga maksimale aktuale është më e lartë).

  Kjo është paga mesatare vjetore duke përfshirë strehimin, transportin dhe përfitimet e tjera. Pagat ndryshojnë në mënyrë drastike midis karrierës së ndryshme të Teknologjisë së Informacionit.

  Paga mesatare është 119,000 CHF në vit, që do të thotë se gjysma (50%) e njerëzve që punojnë në Teknologjinë e Informacionit po fitojnë më pak se 119,000 CHF, ndërsa gjysma tjetër po fitojnë më shumë se 119,000 CHF, shkruan albinfo.ch.

  Të lidhura ngushtë me mesataren janë dy vlera: përqindjet e 25-të dhe 75-të. Duke lexuar nga diagrami i shpërndarjes së pagave, 25% e njerëzve që punojnë në Teknologjinë e Informacionit po fitojnë më pak se 82,800 CHF, ndërsa 75% e tyre po fitojnë më shumë se 82,800 CHF. Gjithashtu nga diagrami, 75% e njerëzve që punojnë në Teknologjinë e Informacionit po fitojnë më pak se 155,000 CHF ndërsa 25% janë duke fituar më shumë se 155,000 CHF.

  Niveli i përvojës është faktori më i rëndësishëm në përcaktimin e pagës. Natyrisht sa më shumë vite përvojë aq më e lartë është paga.

  Duke folur në përgjithësi, punonjësit që kanë përvojë nga dy deri në pesë vjet fitojnë mesatarisht 32% më shumë se studentët e rinj në të gjitha industritë dhe disiplinat.

  Profesionistët me përvojë më shumë se pesë vjet priren të fitojnë mesatarisht 36% më shumë sesa ata me pesë vjet ose më pak përvojë pune.

  Ndërsa arrini kufirin e dhjetë viteve, paga rritet me 21% dhe 14% shtesë për ata që e kanë kaluar kufirin e 15 viteve, shkruan tutje albinfo.ch.

  Këto shifra paraqiten vetëm si udhëzime. Shifrat bëhen më domethënëse nëse merrni parasysh një titull pune njëkohësisht.

  Dihet mirë se arsimi i lartë është i barabartë me një pagë më të madhe, por sa më shumë para mund të shtojë një diplomë në të ardhurat tuaja? Ne krahasuam pagat e profesionistëve në të njëjtin nivel, por me nivele të ndryshme të titujve të kolegjit në shumë punë, më poshtë janë gjetjet tona.

  Punëtorët me një certifikatë ose diplomë fitojnë mesatarisht 17% më shumë sesa kolegët e tyre që arritën vetëm nivelin e shkollës së mesme.

  Punonjësit që kanë fituar një Diplomë Bachelor fitojnë 24% më shumë sesa ata që kanë arritur vetëm të marrin një certifikatë ose diplomë.

  Profesionistëve të cilët kanë arritur një Diplomë Master u jepen paga që janë 29% më shumë sesa ata me Diplomë Bachelor.

  Së fundmi, mbajtësit e doktoraturës fitojnë 23% më shumë se mbajtësit e gradës Master mesatarisht ndërsa bëjnë të njëjtën punë.

  Megjithëse gjinia nuk duhet të ketë efekt në pagë, në të vërtetë, po. Pra, kush paguhet më shumë: burra apo gra? Punonjësit meshkuj në Zvicër që punojnë në Teknologjinë e Informacionit fitojnë 4% më shumë sesa kolegët e tyre femra mesatarisht.

  Profesionistët e Teknologjisë së Informacionit në Zvicër ka të ngjarë të vëzhgojnë një rritje të pagës me afërsisht 10% çdo 14 muaj. Shtesa mesatare vjetore kombëtare për të gjitha profesionet e kombinuara është 9% që u jepet punonjësve çdo 15 muaj.

  Teknologjia e informacionit konsiderohet të jetë një fushë e moderuar e bazuar në bonus për shkak të përfshirjes përgjithësisht të kufizuar në gjenerimin e të ardhurave direkte, me përjashtime natyrisht. Njerëzit që marrin shpërblimet më të larta zakonisht përfshihen disi në ciklin e gjenerimit të të ardhurave.

  47% e stafit të anketuar në Teknologjinë e Informacionit raportuan se nuk kanë marrë ndonjë shpërblim ose stimulim në vitin e kaluar, ndërsa 53% thanë se kishin marrë të paktën një formë të bonusit monetar.

  Ata që morën shpërblime raportuan norma që varionin nga 3% në 5% të pagës së tyre vjetore.

  Paga mesatare për orë (pagë për orë) në Zvicër është 60 CHF. Kjo do të thotë që një person mesatar në Zvicër fiton afërsisht 60 CHF për çdo orë pune.

  Qytetet Pagat

  Bazel     132,000 CHF

  Bernë     127,000 CHF

  Biel 116,000 CHF

  Gjenevë 135,000 CHF

  Lozanë   130,000 CHF

  Lugano  118,000 CHF

  Luzern   123,000 CHF

  St. Gallen      120,000 CHF

  Winterthur    125,000 CHF

  Cyrih     137,000 CHF

  Lajmi Paraprak

  Mësoni të mirat shëndetësore të mollave

  Lajmi i rradhës

  Nis prodhimi i limuzinës së promovuar nga Putin, zbulohet çmimi i shitjes

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë