“Syri i tretë” – një zgjidhje për të gjithë ata që lëndohen kur ecin, teksa shohin në telefona

  Paeng Min-wuk, një dizajner i Koresë së Jugut, ka zhvilluar një “sy të tretë” që do të ndihmojë përdoruesit e telefonave inteligjentë të shmangin lëndimet kur lëvizin dhe shikojnë në telefon.

  Meqenëse jetojmë në epokën moderne të telefonave inteligjentë, shumica e njerëzve ecin në rrugë duke parë celularët e tyre, kështu që dëmtimet shpesh ndodhin me atë rast.

  Projektuesi koreano-jugor vendosi të ndihmojë këta njerëz, kështu që ai bëri një “sy të tretë”, të cilin përdoruesit e telefonave inteligjentë mund ta vendosin në ballë.

  Projektuesi industrial mund të jetë përpjekur të ndihmojë “Zombies smartphone” në një mënyrë paksa me humor, në mënyrë që ata të mos përplasen në një mur ose të godasin një objekt gjatë ecjes dhe shikimit të telefonit.

  “Syri i tretë” është i thjeshtë – ndërsa “njeriu mumje” shikon në telefon, ai shikon përpara në vend të jush.

  Kur një objekt është një ose dy metra larg personit që po shikon telefonin me kokën ulur në atë moment, “syri i tretë” do të lëshojë tinguj paralajmërues të rrezikut të afërt.

  Një student pasuniversitar i dizajnit inxhinierik për inovacion në Londër demonstroi në Seul se si të përdoret “syri i tretë”.

  Mund ta shikoni vetë në videon e bashkangjitur. 

  Lajmi Paraprak

  Përdorimi i gurit të duhur për shtëpinë tuaj

  Lajmi i rradhës

  Rregullat aktuale për hyrjen në Greqi janë vazhduar edhe për një javë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë