Rregullat aktuale për hyrjen në Greqi janë vazhduar edhe për një javë

  Rregullat për hyrjen në Greqi, të cilat parashikojnë formular të detyrueshëm PLF dhe
  një nga tre opsionet: certifikat të vaksinimit ose test negativ të PCR-së ose konfirmimi i
  kalimit të Kovid-19, janë zgjatur për një tjetër javë dhe janë të vlefshme deri më 14
  qershor të vitit 2021 dhe Maqedonia e Veriut është akoma në mes vendeve për të cilat
  ekziston përjashtim nga ndalesa e udhëtimit në Greqi për shtetasit e vendeve të treta,
  njofton korrespondentja e MIA-s nga Athina.

  Vendimi ministror është publikuar tashmë në Gazetën Zyrtare të Greqisë, hyn në fuqi nesër në 06:00 dhe janë futur disa ndryshime, të cilat u njoftuan të premten nga zv. Ministri i Mbrojtjes Civile Nikos Hardalias.

  Testi negativ PCR për hyrjen në Greqi, në vend të pesë vjeçarve, është i detyrueshëm për të gjithë mbi gjashtë vjeç, izolimi 14-ditor i rasteve pozitive zëvendësohet me dhjetë ditë ose shtatë ditë nëse është një person që tashmë është vaksinuar, dhe lista e vendeve për të cilat lejohet hyrja në Greqi i shtohet Mali i Zi.

  Në të njëjtën kohë, të njëjtat rregulla dhe kufizime që zbatohen për qytetarët grekë zbatohen për turistët e huaj, të tilla si përdorimi i detyrueshëm i një maske si në ambiente të jashtme dhe brenda, ndalimi i lëvizjes pas orës 00:30, për shkak të orës policore, mirëmbajtja detyrueshme të distancës, etj.

  Drejt Maqedonisë së Veriut është i hapur vetëm vendkalimi kufitar Evzoni (Bogorodicë) me orë pune nga 07:00 deri në 23:00 me kohën lokale, gjegjësisht deri në orën 22:00 me kohën lokale të Maqedonisë

  Lajmi Paraprak

  “Syri i tretë” – një zgjidhje për të gjithë ata që lëndohen kur ecin, teksa shohin në telefona

  Lajmi i rradhës

  Trump: Virusi u krijua nga laboratori, Kina duhet të paguaj 10 trilion dollarë dëmshpërblim botës

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë