Spasovski: Rreth 4 mijë aplikime në ditë për dokumenta personale

  Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski në emisionin “Utrinski Brifing” tha se në periudhën e kaluar ka pasur rritje të kërkesave për dokumente personale në rreth 4.000 aplikime në ditë.

  “Lëshimi i dokumenteve personale është duke vazhduar, kemi pasur dy ndërprerje pas disa ditësh në të cilat ndodhi migrimi i të dhënave për sistemin e ri. Nga 1 korriku kemi filluar lëshimin e dokumenteve personale me emrin e ri kushtetues i cili është në përputhje me Kushtetutën dhe Ligji për Gjuhët dhe natyrisht që në këtë periudhë ne kemi rritur kërkesat për lëshimin e dokumenteve dhe kjo është çdo vit kur vjen vera, por tani kemi një numër jashtëzakonisht të rritur të kërkesave për lëshimin e dokumenteve.

  Në maj kemi pasur rreth 31 mijë, në qershor 42 mijë kërkesa tani kemi një mesatare të dyfishtë prej 3.000 kërkesa telefonike dhe 1.000 kërkesa përmes internetit do të thotë një total prej rreth 4.000 aplikime në ditë”, njoftoi Ministri.

  Sipas statistikave të informuara nga Spasovski, në maj kishte 65.000 termine, ndërsa në qershor 66.000. A

  Ai shtoi se shërbimet funksionojnë me rritje të orëve të punës dhe gjatë fundjavave.

  Lajmi Paraprak

  Një ekip nga Klinika e fëmijëve do të qëndroj në Gjevgjeli | Shqyrton infektimin e fëmijëve

  Lajmi i rradhës

  A e shkaktoi helmimi nga plumbi rënien e Perandorisë Romake?

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë