Vazhdojnë rregullat aktuale për hyrje në Greqi

  Konfirmim për vaksinimin e përfunduar ose PCR test negativ ose konfirmim që personi e ka kaluar Kovid-19, së bashku me formularin e plotësuar PLF janë ende të detyrueshme për hyrje në Greqi, sipas vendimit të ri ministror të Qeverisë greke në të cilin rregullat aktuale janë zgjatur edhe për një javë, pra deri më 21 qershor të vitit 2021, njofton AIM, përcjell Nistori.

  Në vendimin e ri, i cili tashmë është publikuar në Gazetën zyrtare të Greqisë, dhe hyn në fuqi nesër në orën 6 të mëngjesit, nuk ka ndryshime krahasuar me atë të mëparshmin, dhe Maqedonia e Veriut mbetet një nga 23 vendet e treta për të cilat ekziston një përjashtim nga ndalimi. për të hyrë në Greqi.

  Drejt Maqedonisë së Veriut, vetëm vendkalimi kufitar Evzoni (Bogorodica) është i hapur me orar pune nga ora 07:00 e mëngjesit deri në orën 23:00 sipas kohës lokale, gjegjësisht nga ora 06:00 e mëngjesit deri në ora 22:00 sipas kohës së Maqedonisë së Veriut.

  Në një nen të veçantë i vendimit ministror përshkruan në detaje parakushtet dhe dokumentet e nevojshme për hyrjen në Greqi.

  Të gjithë vizitorët, “pavarësisht nga shtetësia dhe mënyra e hyrjes” kanë dy mundësi dhe një mundësi alternative, për sa i përket dokumenteve që duhet të paraqesin, të cilat lidhen me Kovid-19.

  Më konkretisht, opsioni i parë është që të keni përfunduar vaksinimin 14 ditë para udhëtimit dhe të paraqisni një certifikatë vaksinimi në greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht, të lëshuar nga një institucion publik dhe të përmbajë detaje: emrin dhe mbiemrin, siç është regjistruar në pasaportë, llojin e vaksinës dhe numrin e dozave, së bashku me datat e administrimit.

  Opsioni i dytë është me test negativ PCR, të bërë 72 orët e fundit para udhëtimit, në një laborator privat ose shtetëror të aprovuar nga shteti dhe në greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht, si dhe për certifikata duhet të përmbajë gjithashtu emrin dhe mbiemrin e personit që udhëton, siç është regjistruar në pasaportë.

  Përveç dy opsioneve, përndryshe, siç thuhet në vendimin ministror, vizitorët në Greqi mund të paraqesin një certifikatë të sëmundjes ose një rezultat pozitiv nga një PCR ose test antigjeni (i shpejtë) i vlefshëm nga dy deri në nëntë muaj nga data e specifikuar e sëmundjes në dokument dhe kanë kaluar 30 ditë nga rezultati i parë pozitiv. Dokumenti duhet të jetë nga një institucion publik ose nga laboratorë të aprovuar nga vendi i origjinës, të përmbajë të dhënat e pasaportës dhe përsëri, ai mund të jetë në disa gjuhë, gjegjësisht greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht.

  Duke qenë se Greqia tashmë ka prezantuar certifikatën dixhitale Kovid, kjo mundësi është shtuar si një alternativë, dmth turistët mund të hyjnë në vend me një certifikatë të tillë në formë dixhitale ose të shtypur, e cila duhet të përmbajë të dhëna në lidhje me vaksinimin ose rezultatin.

  Nga shqyrtimi i fundit duke përdorur analiza të shpejta të antigjenit ose provë PCR ose konfirmim të transfuzionit Kovid-19.

  Të gjithë vizitorët në Greqi, pavarësisht nga vendi i origjinës, mund të testohen, dhe zgjedhja bëhet sipas algoritmit shëndetësor dhe me ndihmën e kodit nga formulari PLF.

  Nëse testohen, do të duhet të presin rezultatet.

  Nëse rezultati është pozitiv, sigurohet një karantinë dhjetë ditore, ndërsa nëse është për njerëzit që kanë përfunduar vaksinimin 14 ditë më parë, atëherë izolimi i detyrueshëm është shtatë ditë, dhe në ditën e fundit të karantinës, kërkohet test PCR .

  Për më tepër, për udhëtime, formulari elektronik PLF (Forma e Lokatorit të Pasagjerëve) është i detyrueshëm, i cili duhet të plotësohet përmes faqes në internet https://travel.gov.gr para nisjes, pas së cilës merret një konfirmim me një kod QR dhe është konsiderohet dokumenti i nevojshëm për hyrjen në Greqi.

  Për shkelje të masave dhe detyrimeve ligjore, parashikohen gjoba prej 500 dhe 5.000 euro.

  Sipas vendimit ministror, ndalimi i hyrjes në Greqi të shtetasve të vendeve të treta është zgjatur, me përjashtim të Maqedonisë Veriore, Australisë, Bosnjë dhe Hercegovinës, Emiratet e Bashkuara Arabe, Shtetet e Bashkuara, Britania e Madhe, Izraeli, Kanada, Bjellorusia dhe Mali i Zi. Bahreini, Zelanda e Re, Koreja e Jugut, Katari, Kina, Kuvajti, Ukraina, Ruanda, Rusia, Arabia Saudite, Serbia, Singapori dhe Tajlanda.

  Në vendimin ministror thuhet se turistët, gjatë qëndrimit të tyre në Greqi, duhet të respektojnë masat dhe kufizimet që zbatohen në vend.

  Dhe kështu, përdorimi i detyrueshëm i maskës si në ambiente të jashtme ashtu edhe në ambiente të mbyllura, ndalimi i lëvizjes pas orës 1.30 të mëngjesit, për shkak të shtetrrethimit, mirëmbajtjes së detyrueshme të distancës, etj. vlejnë edhe për turistët e huaj.

  Vendimi i parë ministror “Parakushte për hyrjen në vend për të kufizuar përhapjen e Kovid-19” u njoftua në 14 maj të këtij viti, kur pas një pauze prej 14 muajsh u hap kalimi kufitar Evzoni (Bogorodicë) dhe qytetarëve të Maqedonisë së Veriut u lejohej të hyjnë në Greqi, dhe që atëherë vazhdohet çdo javë. /AIM/Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Shqipëria e gatshme për sezonin veror, pritet trefishim i turistëve

  Lajmi i rradhës

  Peshku ‘Rufjo’ bie në grepat e peshkatarëve të Shqipërisë (Foto)

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë