Vërtetohet teksti i Propozim-ligjit për barnat

  Me propozim të Ministrisë së Shëndetësisë, në seancën e 86-të të sotme të Qeverisë, është vërtetuar teksti i Projektligjit për ilaçet, me të cilin rregullon ilaçet për përdorim në mjekësinë humane, kushtet dhe mënyra për të siguruar cilësinë, sigurinë dhe efikasitetin e tyre, mënyrën dhe procedurat për prodhimin e tyre, testimin, shënimin, klasifikimin, vendosjen në qarkullim, qarkullimin, farmakovigjilencën, çmimet, kontrollin e cilësisë, reklamimin dhe inspektimin.

  “Hartimi i Propozim ligjit për barnat mbështetet nga Komisioni Evropian dhe synon të sigurojë mbështetje për Agjencinë e barnave dhe pajisjeve mjekësore për pajtueshmërinë me standardet ndërkombëtare dhe praktikat e mira farmaceutike, si dhe harmonizimin e legjislacionit kombëtar të barnave me legjislacionin e BE-së (BE acquis)”, kumtuan nga Qeveria./Kohamk/

  Lajmi Paraprak

  Moti me diell, temperatura deri në 39 gradë

  Lajmi i rradhës

  Rezoluta e VMRO-DPMNE-së mbështetet nga shumica e partive | ASH-AA presin debat në Kuvend

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë