Mjeku paralajmëron se ky ndryshim në fytyrë tregon për nivelin e kolesterolit

  Dr. Georgi Sapego zbulon se cili ndryshim në fytyrë tregon se kemi yndyrë të tepërt në organizëm

  – Kolesteroli i keq shkakton arterosklerozën, e cila dëmton arteriet në tru, zemër, zorrë ose këmbë. Të gjitha këto pjesë të trupit mund të preken rëndë.

  Kolesteroli i mirë, nga ana tjetër, parandalon zhvillimin e arterosklerozës, thotë Sapego.

  Ai gjithashtu vuri re se është shumë e vështirë të vërehen devijime në nivelin e kolesterolit “të keq” pa një analizë të gjakut sepse problemi bëhet i dukshëm vetëm kur arteriet preken seriozisht nga arteroskleroza.

  Simptomat mund të përfshijnë, dhimbje të forta gjoksi dhe këmbe, vështirësi në frymëmarrje dhe dobësi të papritur.

  Kjo është ksanthelasma: depozitat e verdha yndyrore shfaqen nën lëkurën e qepallave.

  “Këto nuk janë njolla mikroskopike, por vende të dukshme qartë, të ngjashme me piklat. Në gjysmën e rasteve, xanthelasma tregon një nivel të lartë të kolesterolit në gjak ”, tha mjeku.

  Lajmi Paraprak

  Rritet aktiviteti i prodhimit gjatë muajit prill në Eurozonë

  Lajmi i rradhës

  Mbi 53 mijë qytetarë nga Kosova kaluan fundjavën në Shqipëri

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë