Si të dalloni virusin nga alergjia

  Sado që të gjithë mezi presim motin e ngrohtë, lulëzimi sjell me vete shumë telashe, sidomos për ata që janë alergjikë ndaj polenit

  Çfarë duhet të bëjmë tani dhe si të dallojnë alergjinë nga virusi?

  Njerëzit as që e dinë se janë alergjikë ndaj diçkaje dhe më së shpeshti janë ndaj asaj që ne shpesh përdorim. Simptomat shfaqen më herët.

  Nëse keni një alergji ndaj polenit të pemëve, duhet të filloni të merrni mbrojtje që tani. Kjo është gjëja më e rëndësishme.

  Kur është koha e duhur për të filluar terapinë?

  Tani është momenti i fundit. Ilaçet për këtë nuk janë agresive. Këto nuk janë antibiotikë dhe përdoren sipas nevojës. Është shumë individuale sa kohë duhet të pini dhe kur duhet të filloni.

  Edhe pse simptomat mund të jenë shumë të ngjashme, cila është mënyra më e lehtë për të dalluar alergjinë nga virusi?

  Viruset dhe alergjitë ndryshojnë varësisht nga temperatura. Vetë fjala alergji do të thotë një reagim tjetër. Pse dikush do të reagonte ndaj një kokrre të vogël poleni? Shtrohet pyetja, pse organizmi e konsideron atë një substancë të dëmshme?

  Organizmi ynë mbrohet duke menduar se është armiku i organizmit tonë. Kollitja dhe sekrecionet shërbejnë për të larguar këtë polen, që do të thotë se sistemi imunitar po përpiqet të na mbrojë. 

  Lajmi Paraprak

  Qeveria bie dakord për ligjin e imigrimit

  Lajmi i rradhës

  Çka ndodh kur narcisët bëhen prindër

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë