Mos i lini pjatat në lavaman, përfundojnë edhe më të papastra

  Keni kaluar ndonjëherë një ditë të gjatë, e më pas keni hedhur enët tuaja të pista në lavaman dhe keni derdhur pak ujë mbi to?

  Sa më shumë që mendoni se po ndihmoni të pastroni atë ushqim ngjitës, në të vërtetë mund të krijoni një rrëmujë më të madhe për t’u pastruar më vonë.

  Sipas një raporti nga Australian Broadcasting Corporation, duke i lënë ato pjata të njoma pa mbikëqyrje, në fakt i bën ato më të ndotur në planin afatgjatë për shkak të kohës së dhënë për bakteret dhe mikrobet e tjera të qëndrojnë në enët me ujë.

  Ndërsa, nëse i lani ato enët me dorë, një shtresë bakteresh mund të ekzistojnë edhe për katër ditë të tjera, të cilat mund të shkaktojnë kërdi në aparatin tuaj të tretjes nëse do t’i hani ato.

  Na vjen keq gjithashtu të themi se edhe nëse lani enët tuaja të pista menjëherë pas përdorimit, ka ende një shans të mirë që të mos i bëni ato plotësisht të pastra.

  Herën tjetër kur u jepni atyre një pastrim, sigurohuni që të përdorni ujë shtesë të nxehtë. 

  Lajmi Paraprak

  “Fati i reformave të nxituara në arsim, dështimi”

  Lajmi i rradhës

  Agjencia Nacionale e Programe Arsimore ka blerë biçikleta dhe trotinete elektrike me çmim shumë më të lartë nga çmimet reale

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë