Si ta bëni shtëpinë të duket më e madhe

  Sipas ekspertëve ngjyra me të cilën do të lyeni shtëpinë luan një rol domethënës në krijimin e idesë së një hapësire të madhe ose të vogël.

  Të pasurit një shtëpi të madhe me hapësirën e duhur për të gjithë anëtarët e familjes është ëndërr e secilit prej nesh.
  Por mes ëndrrës dhe realitetit, njeriu mjaftohet me atë shtëpi që mund të përballojë financiarisht.
  Edhe nëse shtëpia që keni zgjedhur mund të jetë e vogël, me truket e duhura ju mund t’i jepni asaj dhe vetes një hapësirë më të bollshme.
  Ekspertët ofrojnë këshillat e mëposhtme që të bëni shtëpinë tuaj të duket më e madhe.

  Zgjidhni ngjyra të çelëta
  Sipas ekspertëve ngjyra me të cilën do të lyeni shtëpinë luan një rol domethënës në krijimin e idesë së një hapësire të madhe ose të vogël.
  Nëse dëshironi që shtëpia të duket më e madhe jepini dritë asaj duke zgjedhur ngjyra të çelëta e të hapura.
  Mobiljet dhe tapiceritë gjithashtu duhet të kenë ngjyra të çelëta

  Ndriçimi
  Arkitektët sugjerojnë zbatimin e rregullit të artë të ndriçimit, që ka të bëjë me vendosjen e tre burimeve të ndriçimit në çdo dhomë.
  Kësisoj, ato do të krijojnë një hapësirë drite që vizualisht do të duket sikur ka zmadhuar hapësirën e dhomës.
  Trekëndëshi i dritës do ta bëjë shtëpinë të duket më e madhe se sa është.

  Transparenca
  Ekspertët sugjerojnë që të investoni në mobile transparente, tryeza xhami e karrike transparente të cilat tani janë shumë në modë.
  Sa më transparente t’i keni mobiljet aq më e madhe do të duket shtëpia.

  Pasqyrat
  Me pasqyrat mund të përdorni edhe fantazinë dhe  të luani me kornizat dhe madhësinë e tyre.

  Rafte të larta

  Raftet duhen vendosur në pika më të larta që shikimi të shkojë sipër.Kësisoj krijohet idea e një hapësire më të madhe.
  Në ëto rafte mund të vendosni libra, dekorime të vogla dhe vazo.

  Larg rrëmujës

  Mobilimi i rrëmujshëm dhe kaotik i shtëpisë e mbyll dhe e zvogëlon atë.
  Në mobilimin e shtëpisë duhet të jeni minimalistë dhe të shmangni sa më shumë rrëmujën që të krijoni idenë e një hapësire të madhe e të pastër.

  Më pak piktura

  Mos i mbushni muret me piktura e korniza.
  Zgjidhni një pikturë të madhe që krijon idenë e hapësirës së madhe dhe shmangni kornizat e vogla që e ngushtojnë atë. /AgroWeb/

  Lajmi Paraprak

  Ndikimi i stresit tek stomaku, këshillat për ta shmangur

  Lajmi i rradhës

  Disa lloje të pushimeve për të cilat kemi nevojë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë