Gostivari që ende nuk e di emrin kush ia la

  Fotografia: Rromir Imami

  Lulzim Haziri

  Gjithçka filloi të mbahet mend
  Kur ta sajuan emrin
  Pa ditur i pari kush ta tha
  Secili nga një legjendë ta la

  Me buzëqëshje krejtve u jep të drejtë
  Pa qenë për njërin nënë e tjetrin njerkë.

  U shtrive aq sa malet të lanë 
  Njëri i Lartë, tjetri i Thatë
  Njëri i blertë, tjetri i sertë
  Por kur vjen dimri, të dy bëhen një
  Me kësula të bardha në kokë.

  Mbi këtë fushë të blertë pikëllimi
  E mbetur djerr, jo për ujë po për krah
  Vardari për mjedisi të rrjedh vërdallë
  I vizatuar si me një dorë fëmiju n’janar
  Ujë që më parë mbush vrima urithi
  Se rrënjë groshe, drithi apo misri
  Që mbi ty rriten pa i prek dielli.

  E njohe botën para se me të njohë
  Sot kot kërkon hartave emrin që e ke një
  Ata që të deshën, që lanë emër e nam
  Nuk i gjenë në emra rrugësh, askush nuk i pa
  Do të ishin harruar por t’mos ishte era
  Sa herë që fryen si polen ua sjell 
  Për të mbi mbi kopshtin e ndërgjegjes.

  Ti emrin e ke mikëpritje
  Pret e përcjell në heshtje 
  Miq, ushtri, barbarë, shkrimtarë 
  Luftëtarë, kronikan, vallëzuese apo tuxhar
  Të gjithëve u bën vend në han

  Që thonë se e ngriti një gocë nga Tivari
  Aq mirë i gostit, sa më këmbët s’ua lan
  Ua qet atë që s’e ke, atë që e hanë
  Dhe largohesh qetë, strukesh në një skaj
  …krenar e i shkathët si emrin që e mba!

  Lajmi Paraprak

  Çfarë na mëson Covid-19 për rrjetet e dekarbonizuara të elektricitetit?

  Lajmi i rradhës

  Nuk banohet në një vend ku të nënçmojnë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë