Nuk banohet në një vend ku të nënçmojnë

  Divan nga Imam Shafiij
  Përktheu: Murteza Bode

  Largohu prej tokës tënde ku nënçmohesh
  nga malli i familjes ke frikë se përvëlohesh?

  Kush mes njerëzve në vendin e tij përçmohet
  është më mirë që prej aty të largohet

  Amberi, plendësit erëkeq të balenës humb
  e kur e nxjerrin prej aty, bëhet parfum

  Antimonin diku, gur të thjeshtë e kujtojnë
  për toke me këmbë kalimtarët e mëshojnë

  Por tek ne një thërrime t’i bjerë s’lënë
  mes qerpikave dhe syrit zbukurim e vënë

  Lajmi Paraprak

  Gostivari që ende nuk e di emrin kush ia la

  Lajmi i rradhës

  Lidhja midis dhunës në media dhe dhunës reale

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë