I MIRË, PO PËR ÇFARË?

  picture-alliance/akg-images

  Bertolt Brecht

  Bëj përpara: po dëgjojmë
  Që je burrë i mirë.
  Nuk blihesh, mirëpo edhe rrufeja
  Që godet shtëpinë
  Nuk blihet.
  I qëndron asaj çfarë ke thënë njëherë
  E çfarë ke thënë?
  Je i drejtë, e thua mendimin tënd
  Cilin mendim?
  Je trim.
  Kundër kujt?
  Je i mençur.
  Për kë?
  Nuk përfiton për vete.
  Po për kë?
  Je një shok i mirë.
  Edhe i njerëzve të mirë?
  Tani dëgjo: e dimë
  Që je armiku ynë. Prandaj do të të vëmë
  Për muri. Por duke t’i ditur meritat
  Dhe tiparet e mira –
  Për një muri të mirë dhe do të të gjuajmë
  Me plumba të mirë të pushkëve të mira dhe do të të
  Varrosim me lopatë të mirë në një truall të mirë.


  Përktheu:
  Kujtim Shabani

  Lajmi Paraprak

  Letra e Biden-it | BDI dhe LSDM janë të zhytura në korrupsion

  Lajmi i rradhës

  Ministres serbe, Tepavçeviq i ndalohet hyrja në Kosovë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë